La molletana Anna Campillo presenta el seu primer poemari, 'Trencadissa', a L'Illa

L'acte serà aquest dijous a les 19 h a la llibreria molletana

Cultura

La molletana Anna Campillo presenta el seu primer poemari, 'Trencadissa', a L'Illa
La molletana Anna Campillo presenta el seu primer poemari, 'Trencadissa', a L'Illa | Editorial Trípode

Aquest dijous a les 19 h, la molletana Anna Campillo presentarà el seu poemari anomenat Trencadissa (Editorial Trípode) a la Llibreria L'Illa, en un acte en el qual també hi seran l'escriptor i professor de llengua i literatura Máximo Sancho i el guitarrista Manel Casanova.

Gairebé vint anys després d’haver participat en una antologia de poemes, Poesia anglesa i nord-americana contemporània (Edicions 62, 1994), Anna Campillo s’estrena en solitari amb Trencadissa (Trípode, 2022).

En aquest recull de poemes, Campillo dialoga amb Terra erma, de T. S. Eliot, un llibre que també va ser escrit després d’una trencadissa: la del món occidental. Tanmateix, però, la idea de la poeta, com la d’Eliot, no és mostrar aquesta trencadissa, sinó explicar el resultat que ha deixat la caiguda.

Els versos de Trencadissa posen la mirada en l’entorn i el paisatge. La natura es posa al mateix nivell que les emocions, compara una cosa amb l’altra i les mescla. El paisatge es concep com un personatge més i acompanya els sentiments de la poeta. La d’Anna Campillo és una veu poètica serena, no es lamenta ni es resigna, sinó que més aviat s’atura a contemplar el desastre i espera pacientment que siguin el temps i la memòria els que sostinguin la desfeta i de mica en mica vagin posant les coses a lloc.

Edicions locals