El Critèrium del Vallès de ciclisme arriba a la 41a edició

La prova del CC Mollet canvia de categoria júnior a elit i sots 23

Esports

El Critèrium del Vallès tornarà a ajuntar ciclistes de tota Catalunya
El Critèrium del Vallès tornarà a ajuntar ciclistes de tota Catalunya

El Critèrium del Vallès celebra una nova edició aquest diumenge. La cursa del Club Ciclista Mollet comptarà amb un recorregut de 132 km que transcorrerà per municipis com Mollet, Lliçà d'Amunt, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines o Palau-Solità i Plegamans. 

La principal novetat d'aquest any serà el canvi de categoria de la prova, que passarà de l'habitual júnior a dues categories: elit i sots 23. Hi haurà premis econòmics als 10 primers classificats de cada modalitat. També hi haurà premis pel millor equip i els millors classificats de muntanya, metes volants i ciclistes catalans. 

Gabriel Vela, del CC Mollet, explica el perquè del canvi de categoria: "Els júniors estan fora a altres competicions i hem canviat per no deixar aquest any sense Critèrium". Vela també destaca altres canvis en la prova com "un recorregut més llarg" que inclou "dues passades pel Monestir de Sant Miquel del Fai". 

La prova compta amb 138 ciclistes inscrits, després de tancar les inscripcions dimarts. Vela destaca la diversitat dels equips participants: "Hi ha ciclistes de tot arreu: Catalunya, Aragó, Balears, Múrcia i, fins i tot, de França".

La sortida serà a les 9.45 h des del carrer de la Llibertat de Mollet, mentre que l'arribada serà al mateix indret cap a les 12 h, segons el ritme de cursa. El Critèrium és una prova puntuable pel Trofeu Joan Casadevall de grans clàssiques i pel rànquing masculí de carretera Elit - Sots23.

Edicions locals