El Club Billar Mollet amplia la seva base de jugadors

L'entitat vol centrar-se ara en atreure als joves al món del billar de carambola

Esports

El local actual del club al Pavelló Riera Seca
El local actual del club al Pavelló Riera Seca | Club Billar Mollet

Sergi Casanovas

El Club Billar Mollet està en un bon moment. L'entitat ha sumat una dotzena de nous membres en les darreres setmanes i ja compta amb 35 jugadors. Tot i això, la mitjana d'edat és alta i el club vol centrar els esforços a acostar-se al jovent, segons explica el seu president Jordi Candela.

El president del Club Billar Mollet destaca que les noves incorporacions són "una alegria", però insisteix a dir que l'objectiu actual de l'entitat és "que vinguin els joves" per "potenciar la base". Candela reconeix que no és una tasca fàcil: "Està clar que el billar més popular és l'snooker. És el que surt a la televisió, té professionals i està als pubs i bars. En canvi, el nostre està més en decadència". Per aquest motiu, el dirigent creu que s'hauria de potenciar el billar francès "des de les escoles i instituts, que és on estan els joves".

Jordi Candela també remarca com des del Club Billar Mollet intentaran recuperar les activitats que feien abans de la pandèmia: "Teníem un campionat intern abans de la pandèmia, on els millors donaven caramboles als que no saben tant. A vegades també fem algun amistós amb el Granollers i alguna coseta. Ara esperem poder recuperar tot això". En definitiva, el president afirma que el que volen és "que la gent sàpiga que hi ha un club de billar francès o de carambola a Mollet".

Recuperar la divisió perduda a la competició

Pel que fa a l'apartat més competitiu, el Club Billar Mollet va tancar fa unes setmanes la temporada a les lligues catalanes. Els resultats no han estat del tot positius, tal com explica Candela: "L'equip A s'ha mantingut a primera, però el B ha baixat de categoria". Tot i això, agraeix el fet de poder competir, ja que el billar va estar aturat per la pandèmia.

De cara a la temporada que ve, el president espera "recuperar la categoria amb el B" i "mantenir l'A a primera". Per fer-ho, compten amb dos nous jugadors que ha arribat al club i que s'incorporaran als equips de competició: "Són bastant bons. En principi jugaran amb nosaltres a la lliga".

A la recerca d'un nou local

Un altre dels aspectes que preocupa al club és la falta de taules de les quals disposen. Amb els nous membres arribats les últimes setmanes, les dues taules que tenen al Pavelló Riera Seca estan "sempre ocupades", explica el president. A aquest fet se li sumen les obres previstes a la instal·lació, que els deixaran temporalment sense seu. Candela afirma que ja han parlat del problema amb l'Ajuntament i que estan "buscant un nou local on càpiguen més taules".

 

Edicions locals