MasterCold premiada per la Unió Empresarial pels seus 30 anys de trajectòria professional

La companyia molletana amb seu al polígon de Can Prat, és una de les companyies catalanes més importants en el camp del manteniment d'instal·lacions

Economia

Agustín Martínez, general mànager de MasterCold
Agustín Martínez, general mànager de MasterCold

Fa 30 anys que l'empresa MasterCold opera des de Mollet. La companyia, que va començar amb un parell de treballadors en el camp de la climatització especialitzada en les entitats bancàries, actualment ronda el centenar d'empleats i s'ha consolidat com una de les primeres companyies catalanes de serveis i instal·lacions integrals. La seva llarga trajectòria en el sector li ha valgut recentment el reconeixement de la Unió Empresarial.

"Som una empresa d'instal·lacions i manteniment que estem lluitant en el sector des de fa 30 anys", explica el seu general mànager, l'Agustín Martínez qui afegeix que a pesar d'haver passat per les diferents crisis que ha patit l'economia del país "ens agrada trepitjar de peus a terra i alguna cosa haurem fet bé perquè hem aguantat 30 anys".

L'empresa va néixer en un petit establiment de la Rambla nova, posteriorment va operar durant uns anys des del carrer Zorrilla i finalment, es va instaurar al polígon de Can Prat, on fa uns 15 anys aproximadament que hi roman instal·lada.

Martínez recorda que va crear l'empresa amb molta il·lusió: "Jo venia de fer pràctiques amb una empresa important a Barcelona, i vaig veure que allò podíem implantar-ho a la nostra zona perquè hi havia una oportunitat de negoci", exposa. Amb la crisi del 2008, l'empresa es va reencaminar i va buscar nous mercats on començar a operar. Van treballar a diversos països d'Àfrica i també a França. En aquest darrer país hi tenen una delegació i continuen comptant amb una clientela puntera en el sector turístic.

Una empresa amb ADN català

Amb tot, el general mànager de MasterCold admet que "el nostre mercat important és a Catalunya" i afegeix: "Som una empresa amb ADN català i ens considerem una empresa mitjanament important i una de les primeres empreses de serveis i instal·lacions catalanes".

De fet, entre la seva cartera de clients hi ha grans multinacionals com Caixabank, l'estadi olímpic de Badalona i el RCD Espanyol. També s'encarreguen del manteniment  integral de les instal·lacions municipals de Mollet, Martorelles, Sant Fost, Granollers i Montmeló, entre altres ajuntaments de la comarca.

Però tot i aquest ADN català, Agustín Martínez considera que el Govern "no protegeix prou les empreses catalanes", com fan altres territoris, fet que va manifestar Martínez al conseller d'Empresa, Roger Torrent, durant l'acte d'entrega de guardons de la Unió Empresarial.

Per altra banda, Martínez també es mostra preocupat amb la manca d'estoc que ja estan patint gran part de les companyies a causa de la guerra d'Ucraïna, fet que els està obligant a retardar algunes instal·lacions. També lamenta la mancança de professionals que estan començant a patir molts sectors: "Nosaltres encara no ho estem vivint, però d'aquí a poc hi haurà una revolució en aquest sentit", admet preocupat.

Així mateix, el general mànager de MasterCold afirma que el secret de l'èxit és no desanimar-se, tot i les adversitats, treballar i estar acompanyat per un bon equip: "El nostre objectiu és mantenir el que tenim i com en l'argot futbolístic, la nostra filosofia és anar partit a partit".

 

 

 

 

 

 

Edicions locals