Detenen dos lladres de joies itinerants que havien actuat a Mollet

Als detinguts també se'ls atribueix l'intent de robatori de la recaptació d'una benzinera a la ciutat

Societat

Detenen dos lladres de joies itinerants que havien actuat a la demarcació de Barcelona FOTO: Policia Nacional
Detenen dos lladres de joies itinerants que havien actuat a la demarcació de Barcelona FOTO: Policia Nacional

Mollet del VallèsACN

La Policia Nacional ha detingut dos lladres de joies que formaven un grup itinerant especialitzat a assaltar representants de joieria. També se'ls atribueix l'intent de sostracció d'uns 30.000 euros en una benzinera de Mollet.

La investigació es va iniciar el mes de febrer passat després de conèixer l'assalt a un representant de joieria al barri de Torrero de Saragossa. Allà van arribar a sostreure mostraris de joieria de l'interior d'un vehicle per valor de 600.000 euros.

Després de diverses indagacions, els agents van aconseguir identificar els presumptes autors del fet i esbrinar que es tractava de les mateixes persones que, a primers de febrer, van intentar sostreure uns 30.000 euros en efectiu de la recaptació d'una benzinera a Mollet.

Una vegada que els agents van localitzar els presumptes autors dels assalts, van ser arrestats i es van dur a terme dues entrades i registres als seus domicilis, localitzant a un d'ells, a la localitat de Viladecans, documentació falsa, tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.

Al registre realitzat a Madrid, els investigadors van trobar gran quantitat de joies, rellotges de gran valor, un forn de fosa de metalls, ordinadors, diners en efectiu i documentació variada, així com nombrosos rebuts d'enviaments de paqueteria a Colòmbia i la recepció posterior de diners d'aquest país i anotacions de les transaccions realitzades com a llibre de control i comptabilitat.

Entre el material intervingut, els agents han pogut localitzar tant un terminal telefònic que havia estat robat a Castelló de la Plana i ordinadors sostrets en robatoris en habitatges comesos a la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz i al municipi d'Azuqueca de Henares (Guadalajara).

Els arrestats van ser posats a disposició de l'autoritat judicial, tots dos com a presumptes responsables dels delictes de robatori amb força, pertinença a organització criminal, falsedat documental i usurpació d'estat civil entre d'altres.

L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Edicions locals