ERC planteja que el Departament d'Agricultura s'incorpori de nou al Consorci de Gallecs

En una visita del vicesecretari de Prospectiva i Agenda 2030 d'ERC, Raül Romeva, Marta Vilaret ha anunciat la intenció de 'regularitzar' la situació dels veïns de l'espai natural

Societat

ERC planteja que el Departament d'Agricultura s'incorpori de nou al Consorci de Gallecs
ERC planteja que el Departament d'Agricultura s'incorpori de nou al Consorci de Gallecs

El vicesecretari de Prospectiva i Agenda 2030 d'ERC, Raül Romeva, ha visitat aquest dijous l'espai natural de Gallecs amb motiu de les visites que l'exconseller desenvolupa al llarg del territori per conèixer projectes i iniciatives d'entitats, empreses, associacions i col·lectius en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. 

Acompanyat per la candidata d'ERC a l'Alcaldia de Mollet, Marta Vilaret, Romeva s'ha reunit amb el Consorci de Gallecs, ha visitat terrenys i produccions derivades de l’agricultura i s'ha trobat amb col·lectius de consum agroecològic. 

"L'objectiu que tenim és pensar, dissenyar i executar polítiques amb una visió a mitjà i llarg termini i el que fem és treballar amb diferents parts del territori. Ens interessa entendre molt bé quin és el país que volem tindre a futur, i per entendre-ho hem de ser molt conscients del país que tenim avui", explicava Romeva qui afegia que Gallecs és "un exemple fantàstic per explicar algunes de les dificultats que tenim en matèria d'Agenda 2030".

"A Gallecs he volgut parlar de la sostenibilitat alimentària, de poder produir aliments de proximitat i de poder conservar el paratge i una biodiversitat únics, així com el modus vivendi de la gent que hi habita", deia Vilaret qui avançava que des d'ERC "intentarem d'una vegada per totes que es pugui regularitzar la situació a Gallecs, perquè s'han fet i s'estan fent projectes molt interessants, però cal un nou impuls per posar en ordre tota la situació que fa massa anys que no s'acaba d'aclarir".

En aquest sentit, Vilaret recordava: "El pla especial s'ha engegat diverses vegades, s'ha hagut d'aturar per diversos procediments urbanístics, per Santa Perpètua en el seu moment, després per Palau-solità i plegamans, hem passat una pandèmia..., però ja no es justifica que no tiri endavant. És un tema complex, perquè fa 50 anys que es va expropiar als propietaris de Gallecs i ara és de l'Incasòl i d'alguna manera, tant el conreu de les terres com els habitatges no tenen cap regulació". Així mateix, apuntava que "és important que la gent que hi viu, la que hi treballa i la que té ganes també de venir a fer projectes d'agricultura ecològica pugui desenvolupar-se amb una seguretat jurídica i amb un marc clar per a tothom".

Per la seva banda, Romeva apuntava: "Hi ha una demanda inqüestionable. Amb tota la gent que hem pogut parlar demana que això es resolgui" i proposava com a possible opció per desencallar la situació que el Departament d'Agricultura de la Generalitat, qui fa uns anys formava part de Consorci de Gallecs, pugui tornar a incorporar-s'hi. El vicesecretari general d'ERC de Prospectiva i Agenda 2030, considera que és una qüestió de "diàleg polític" i ha allargat la mà de la seva formació política per ajudar a resoldre-ho. Tanmateix, ha demanat la implicació de totes les administracions per desencallar la situació.

 

Edicions locals