Inaugurat el nou Espai d'Entitats Marta López Izquierdo

L'espai s'ha reformat amb el fons per als afectats per l'accident de Germanwings del 2015

Societat

Mireia Dionisio, alcaldessa, i Carmen Izquierdo, mare de la Marta, descobrint la placa commemorativa
Mireia Dionisio, alcaldessa, i Carmen Izquierdo, mare de la Marta, descobrint la placa commemorativa

L'Ajuntament ha inaugurat el nou Espai d'Entitats Marta López Izquierdo, situat a l'avinguda de Jaume I. L'espai ret homenatge a la molletana que va ser víctima de l'accident aeri de Germanwings als Alps francesos l'any 2015 i s'ha pogut fer amb la col·laboració de la família i el fons que va crear la companyia aèria per les víctimes de l'accident.

A l'acte hi han assistit diversos representants del govern local, encapçalats per l'alcaldessa Mireia Dionisio, i els familiars de la Marta López: la seva mare, el seu marit, el seu germà i els seus dos fills.

L'acte ha començat amb uns parlaments a càrrec dels familiars de la Marta i de representants del consistori i ha seguit amb la inauguració de la placa commemorativa, de la mà de l'alcaldessa i la mare de la Marta. Finalment, els assistents han pogut visitar el nou espai i les seves sales.

Un record emotiu

A més d'inaugurar, l'acte ha servit per homenatjar i recordar un cop més a la Marta López, de manera molt emotiva per a tots els qui la coneixien. Cristina Subirats, una de les filles de la Marta, explica que la jornada ha estat agredolça: "És una sensació estranya perquè tant de bo no hagués passat, però com va passar nosaltres hem intentat ajudar a la ciutat, ja que la meva mare és de Mollet de tota la vida i nosaltres també". Subirats es mostra satisfeta amb el resultat final: "A la meva mare li hauria agradat. Ella sempre ha estat vinculada a les entitats, especialment al món de la dansa i al casteller".

L'acte ha estat molt emotiu pels familiars de la Marta

En la mateixa línia s'ha mostrat l'alcaldessa Mireia Dionisio, qui també destaca el sabor "agredolç" que ha tingut l'acte. La batlle ha volgut agrair a la família la seva ajuda per "aportar aquest gran valor a la ciutat". Dionisio explica que des de l'Ajuntament encara estan "treballant per decidir com utilitzarem l'espai i quines entitats vindran". L'alcaldessa destaca que són "sis sales diàfanes" i que volen que hi hagi "entitats culturals i socials vinculades a la ciutat i de caràcter juvenil i cultural".

Creat amb el fons d'ajuda de l'aerolínia

La creació d'aquest nou Espai d'Entitats ha estat possible pel fons econòmic que l'empresa Lufthansa (matriu de Germanwings) va crear per ajudar als familiars de les víctimes de l'accident aeri a complir els seus somnis i projectes. Així ho ha explicat la presidenta de l'Associació de Víctimes del vol GVI-9525 als Alps i amiga de la família, Lourdes Bonet: "El projecte va néixer perquè Lufthansa va crear un fons d'ajuda amb 100.000 € per víctima perquè les seves famílies poguessin dur a terme un projecte relacionat amb les il·lusions de la víctima".

Bonet també destaca el procés que ha tingut el nou Espai d'Entitats: "Hi ha hagut molta feina. Ha estat un procés llarg, el vam iniciar fa tres anys, però la pandèmia ens ha endarrerit. El projecte és satisfactori i només que queda que les entitats en puguin fer un bon ús".

Edicions locals