Mor Montse Abril, de Motos Isern i filla del mestre Joaquim Abril

Va ser mestra de formació però es va dedicar gairebé tota la vida al negoci familiar

Societat

Mor Montse Abril, de Motos Isern i filla del mestre Joaquim Abril
Mor Montse Abril, de Motos Isern i filla del mestre Joaquim Abril

Montse Abril empresària del món de la bicicleta i la moto de la històrica firma Motos Isern i filla del mestre Joaquim Abril de Sant Fost ha mort aquest cap de setmana, com ha informat la seva família a través de les xarxes socials.

Nascuda el 1941 a la Vilella Baixa (el Priorat), Montse Abril va viure part de la seva infantesa a la província de Saragossa després que el seu pare el mestre Joaquim Abril –qui dona nom a una de les escoles de primària de Sant Fost– fos traslladat a treballar-hi.

La petita de tres germanes, la Montse va estudiar per a mestre, ofici que va exercir tant a Sant Fost –fent de mestra als estiuejants del poble per ajudar la família– i més endavant a una escola de Bagà (el Berguedà).

El 1959, però, demana excedència i deixa d'exercir com a mestra per dedicar-se al negoci familiar del seu marit, en Josep Isern de Bicicletes Isern, primer a la botiga que l'empresa tenia a Berenguer III i més endavant a l'edifici de l'avinguda Gaudí.

Apassionada del món de la moto, va formar una parella inseparable, com recorda la seva família, amb en Josep Isern, amb qui va tenir dues filles, la Núria i la Glòria. El matrimoni, un cop jubilats, van promoure l'actual Museu Isern, un espai de record i memòria del món de la bicicleta i el motociclisme des de principis del segle XX.

La família ha anunciat que prepara un homenatge per poder recordar la figura de la Montse el pròxim mes de setembre.

 

Edicions locals