'L'Open de billar americà és el segon millor d'Espanya'

El 12è Open Catalunya, que es disputarà aquesta setmana, ha estat presentat avui

Esports

El 12è Open Catalunya de billar americà ha estat presentat oficialment
El 12è Open Catalunya de billar americà ha estat presentat oficialment

El billar americà torna a Mollet amb la seva competició més gran: l'Open Catalunya, que enguany comptarà amb quasi 200 participants. El torneig, que s'ha presentat avui a l'ajuntament, omplirà des de dijous i fins diumenge el Mercat Vell amb la dotzena edició de la competició.

La presentació ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Dionisio, el regidor d'Esports, Josep Monràs, i el president de l'Associació Molletana de Billar Americà, Gerard Camp.

"L'Open és el segon millor d'Espanya", afirma Gerard Camp, qui creu que la competició de Mollet només està per sota de la de Saragossa: "Allà tenen més de 400 jugadors i 40 taules, estan a un altre nivell". El president de l'AMOBA destaca el gran creixement de la competició: "Aquest any tindrem 192 inscrits, estem al límit de la nostra capacitat. El Mercat Vell és el millor espai, però caben 8 taules".

Camp també remarca la dificultat d'organitzar una competició així, ja que són "un grup gran de més de 20 persones" i compten amb la col·laboració de "més de 60 comerços de Mollet" i de l'Ajuntament. Respecte a les novetats d'enguany, Gerard Camp posa èmfasi en "la creació d'una categoria femenina" que comptarà amb un nou premi, el qual se sumarà als ja habituals de millor jove o millor molletà.

El regidor d'Esports, Josep Monràs, agraeix "la voluntat del Gerard i el seu equip" per fer possible l'open un any més. Monràs destaca que la ciutat és "referent al món del billar americà" gràcies a un open "de nivell mundial". L'alcaldessa Mireia Dionisio també ha remarcat la importància del torneig: "Per la ciutat, poder organitzar el segon millor open d'Espanya és tot un orgull i ens fa ser referents de nou".

Jugadors de nivell internacional

A la presentació, Gerard Camp també ha repassat els grans noms del billar americà que estaran aquesta setmana a Mollet. Destaquen noms com Nacho Schmit, campió del món, d'Espanya i de Catalunya i triple campió de l'Open, a més de ser veí de Mollet. El torneig també comptarà amb altres campions del món com Quim Reyes o Román Temporal, a més del jugador del circuit professional Iván Belmonte.

No estarà a la 12a edició de l'open l'actual campió, José Castillo, però si jugarà el subcampió, el molletà Marc Pi. Pi, qui està entre els 100 millors del món, ja sap el que és guanyar aquesta competició i optarà a tornar a fer-ho a la seva ciutat.

Edicions locals