La defensa dels CDR encausats en l'Operació Judes denuncia que el jutge del cas vol 'tancar en fals' la instrucció

Els advocats d'Alerta Solidària consideren la decisió un nou 'moviment contra el dret de defensa dels encausats' i han interposat un nou recurs

Societat

Les defenses dels CDR encausats en l'Operació Judes han interposat un nou recurs davant l'Audiència Nacional, després que el jutge Manuel Castellón, magistrat del Jutjat Central d'Instrucció número 6, hagi decidit no prorrogar la fase inicial de la investigació. A través d'un comunicat, Alerta Solidària -qui s'encarrega de la defensa dels CDR- considera la decisió d'"irracional" i que "aboca al tancament de la fase inicial del procediment judicial".

Així mateix, expliquen que els advocats de la defensa van rebre divendres passat la interlocutòria en què el jutge instructor denegava la pròrroga i denuncien que "contra tota lògica, amb diligències sol·licitades encara per ser practicades, i altres que puguin derivar-se d’aquestes, i a l’espera d’accedir a la ingent informació que fins ara se’ls ha negat, el jutge es prepara per a l’acte de tancament de la instrucció".

Alerta Solidària considera la decisió "un moviment per tal d’escometre, un cop més, contra el dret de defensa de les persones encausades".  En aquest sentit, indiquen que la fiscalia, en un escrit de 17 de juny, se sumava a la petició de les defenses d’Alerta Solidària de prorrogar la instrucció. "Cap part, de fet, s’hi oposa, només el jutge", asseveren.

Apunten que la decisió de no prorrogar la instrucció arriba "just després de rebre l’11a resolució de la Sala d’apel·lacions, en què s’atorga la raó a les defenses, i s’ordena al jutge instructor, per 11a vegada, a donar ple accés a les secretíssimes diligències 104/17 i 99/18". Accés que encara no s'hauria produït, segons denuncien, "malgrat que l’accés hauria de ser immediat atès que les mateixes, segons ha reconegut el jutge en nombrosos escrits, ja no tenen la consideració de secretes sinó que estan simplement arxivades".

Alerta Solidària tanca el comunicat titllant el procediment judicial del cas 23S com "una constant de lluita processal" i denunciant "l’esforç del jutge García Castellón per boicotejar el normal desenvolupament de la instrucció". Així mateis, afirmen que "l’escàndol més gros és l’ocultació deliberada de les investigacions prèvies en què hi ha amagades, ben segur, nombroses irregularitats i il·legalitats en la persecució de l’Estat a l’independentisme català".

Edicions locals