Un molletà, de brigadista internacional per l'alliberament kurd

Guifré Bombilà forma part de la brigada, que té com a objectiu visibilitzar la situació del poble kurd

Societat

Un molletà, de brigadista internacional per l'alliberament kurd
Un molletà, de brigadista internacional per l'alliberament kurd

Mollet del Vallès

El molletà Guifré Bombilà és un dels membres de la brigada internacionalista Rojava Working Brigade, coorganitzada per diferents espais del moviment d'alliberament kurd, que té com a objectiu visibilitzar la situació del poble kurd.

Bombilà, que fa uns dies que es troba a Bashur, al Kurdistan Meridional al nord de l'Iraq, s'ha integrat a la brigada que ha estat articulada des de la Xarxa Kurda d'Amistat Internacional, amb la intenció de "trencar simbòlicament el bloqueig econòmic, polític i mediàtic que pateix l'Administració Autònoma del Nord i Est de Síria –que inclou la més coneguda zona de Rojava– des de la germanor entre pobles, no entre Estats", explica per mitjà de les seves xarxes socials.

Segons explica el molletà, en aquest territori, arran de l'esfondrament parcial del règim baasista de Damasc, el 2012, s'inicià un procés revolucionari que encara segueix viu i que posa en pràctica un nou sistema sociopolític basat en tres pilars: la democràcia radical, l'ecologia i l'alliberament de les dones. "Tot i que inicialment volíem creuar de Bashur a Rojava per conèixer de primera mà el que hi passa i treballar conjuntament i descobrir els llocs i fites de la revolució comunal d'allà, la més que probable invasió de l'exèrcit turc sobre la Rojava alliberada i el risc de deportació dels membres de la brigada ens han obligat a traslladar la nostra activitat al Kurdistan del sud, en territori de sobirania iraquiana", indica Bombilà.

El molletà i la brigada de la qual és integrant denuncien la repressió i persecució que pateix el moviment d'alliberament del poble kurd i treballen en aquest viatge de "diplomàcia popular" per donar a conèixer la situació arreu. "No em considero ambaixador de la meva terra ni tampoc hi vaig en representació de cap col·lectiu però sento que hi ha molta gent solidària al món i al territori d'on vinc, i que estic fent un paper que cal omplir", diu.

L'activitat de Bombilà i la brigada internacional es pot seguir a les xarxes amb l'etiqueta #RojavaWorkingBrigade2022.

Edicions locals