IUSF no pactarà amb ningú i governarà la resta de legislatura en minoria

Independents considera que Bastida ha estat un 'bon soci', però reitera que el regidor s'ha 'aprofitat del seu càrrec'

Política

Pere Raspall, Juan Francisco Fernández i Enric Gil
Pere Raspall, Juan Francisco Fernández i Enric Gil

Sant Fost de Campsentelles

"Independents Units per Sant Fost (IUSF) no pactarà amb ningú i governarà la resta de legislatura en minoria. Demanarem a la resta de partits la col·laboració per tirar el poble endavant", així ho anunciava el president d'IUSF, Juan Francisco Fernádez, durant la roda de premsa celebrada aquest dimecres a l'Ajuntament de Sant Fost. Acompanyat pel vicepresident d'IUSF, Enric Gil, i Pere Raspall, regidor de Comerç i secretari d'IUSF, Juan Fernández, ha comunicat els motius pels quals la formació decidia la setmana passada trencar el pacte de govern amb Sant Fost en Comú Podem (SFeCP).

Fernández ha explicat que l'alerta sobre la participació de Bastida en un negoci privat els hi hauria donat un veí en un ple celebrat fa un parell de mesos. Al mateix temps, segons ha informat el president d'IUSF, els van arribar també informacions sobre un web privat d'un funcionari interí de la casa, en el qual hi havia un servei d'assessorament del món local, en els mateixos àmbits dels quals Bastida feia de regidor. Fernández ha apuntat també que en aquest web apareixia la fotografia de Bastida com a membre del despatx d'advocats, imatge que enllaçava a més amb el seu LinkedIn i la informació del seu càrrec com a regidor al consistori.

"Per acabar-ho d'adobar, el passat dilluns l'esmentat funcionari va enviar a alcaldia un correu per informar d'un altre assumpte amb el domini de la seva empresa i ens va sobtar que en la còpia estava el senyor Bastida amb el correu corporatiu de l'empresa", ha asseverat Fernández qui per tots aquests motius ha reiterat que des del seu partit entenen que "el senyor Bastida ha fet un aprofitament del seu càrrec per un negoci privat".

Segons el president d'IUSF, un cop es va comunicar al funcionari interí -qui aquell mateix moment va ser destituït- i al regidor, de la no acceptació per part d'IUSF d'aquesta situació, IUSF va demanar una reunió urgent el mateix dia 19, a les 17.30 h, amb el seu soci de govern. Trobada que segons Idependents, no es va poder fer per motius relacionats amb En Comú Podem i es va acabar realitzant dijous 21, a les 10.30 h.

A la reunió de dijous hi van assistir Juan Fernández i la regidora Margot Santos per part d'IUSF i Guillermo Álvarez, per part de SFeCP. Una trobada en la qual IUSF va comunicar al seu soci que havia "perdut la confiança" amb el regidor Alberto Bastida, però que estaven disposats a mantenir el pacte amb la condició que no continués el regidor, però SFeCP no hauria acceptat la proposta i IUSF els hauria comunicat llavors el trencament de la relació de govern.

Segons Fernández, aquell mateix dia es va comunicar via telemàtica a Bastida que era destituït de les seves funcions i aquest dimecres el regidor hauria rebut la confirmació en mà. El regidor també hauria accedit avui a les dependències de l'Ajuntament per recollir les seves pertinences.

Bastida, "un bon soci"

Amb tot, Fernández ha afirmat que "en cap cas estem posant en dubte, ni la feina, ni les ganes, ni la seva dedicació de Bastida, però entenem i afirmem que no es pot fer servir la condició de regidor per un aprofitament indegut dels coneixements i informació que rep de l'Ajuntament".

També ha exposat que per IUSF la decisió no ha estat fàcil: "Nosaltres no volíem trencar el pacte, no volíem un altre escàndol a Sant Fost. Però no volíem arribar a les eleccions i que ens diguessin que per mantenir el govern hem aguantat".

Fernández ha volgut deixar clar que "el pacte funcionava correctament", que "en aquest temps no hi ha hagut cap conflicte entre IUSF i Sant Fost En Comú Podem" i ha assegurat: "No volem cap guerra amb el senyor Bastida. Ha estat un bon soci, però no podem acceptar aquests actes". 

En aquest sentit, ha recordat: "Bastida era regidor de transparència i ni tan sols va comunicar a l'Ajuntament aquest fet, com hagués estat la seva obligació" i que si ho hagués comunicat "li hauríem dit que no es podia fer", ha remarcat Fernández.

Respecte a l'anunci de Sant Fost en Comú Podem, d'emprendre accions judicials contra IUSF, Fernández ha reiterat: "Bastida pot fer el que vulgui, nosaltres entenem que no pot ser regidor i assessorar el del costat".

Per altra banda, el president d'Independents ha explicat que les regidories que duia Alberto Bastida les assumirà de moment l'alcaldessa Montserrat Sanmartí i ha apuntat que els projectes que han iniciat els dos socis de govern es continuaran treballant.

Fernández, ha acabat la seva intervenció afirmant que "només hi ha un culpable de tot el que ens ha passat aquests darrers tres anys i és no respectar la voluntat del poble derivada de les urnes", referint-se a l'acte de "transfuguisme" a l'inici de la legislatura de María José Sánchez (regidora no adscrita i ex cap de llista del PSC), que va derivar en un pacte amb Alberto Bastida (SFeCP) i Carles Miquel (ERC) per governar.

 

 

 

Edicions locals