El heavy amb reminiscències celtes de Mägo de Oz, colofó final de la Festa Major

La banda madrilenya arriba a Mollet dins una gira de 95 concerts amb què actuaran a Espanya, Estats Units i Llatinoamèrica

Cultura

Mägo de Oz omplirà el parc de Can Mulà amb el seu estil inconfusible i de sons celtes
Mägo de Oz omplirà el parc de Can Mulà amb el seu estil inconfusible i de sons celtes | Irene Kilmister

Heavy metal, folk metal, música celta... l'amalgama d'estils és un dels trets diferencials de Mägo de Oz, una de les actuacions estrella de la festa major, que servirà per tancar els concerts al parc de Can Mulà dimarts a la nit.

Una carrera longeva

Els inicis d'aquesta banda madrilenya es remunten al 1988, quan el seu bateria Txus di Fellatio decideix entrar al món de la música, gravant la seva primera maqueta amb un grup d'amics. El seu primer disc (Mägo de Oz, 1994) no arribaria fins sis anys més tard. Als anys 90 va arribar el seu gran 'boom' amb cançons com Molinos de viento o Fiesta Pagana.

Des de llavors, el grup madrileny s'ha convertit en una de les referències del heavy espanyol, amb 14 àlbums publicats i gires que han trepitjat diversos continents. El seu estil, clarament influenciat per la música celta, els ha portat a ser un dels grups més coneguts del gènere.

La banda ha tingut diversos membres en la seva llarga història, tot i que n'hi ha dos que sempre hi han estat: Carlos Prieto, Mohamed (violí) i el mencionat Txus di Fellatio. Avui en dia els acompanyen Javier Domínguez, Zeta (veu), Patricia Tapia (segona veu), Fernando Mainer (baix), Manuel Seoane (guitarra), Victor de Andrés (guitarra), Manuel Ramil (teclats) i Jose Manuel Pizarro (flauta i gaita).

En els seus 34 anys dalt dels escenaris, Mägo de Oz ha sumat nombrosos premis i reconeixements. El més important és el disc de diamant, que van rebre l'any 2008 per haver superat el milió de discos venuts a Espanya. Amb aquesta trajectòria, Mägo de Oz aterra per primer cop a Mollet, on exhibirà el seu estil únic i inconfusible.

Al abordaje: Una gira de quasi 100 concerts per Europa i Amèrica

El concert de festa major a Can Mulà és una de les parades que el grup de metal farà a la seva extensa gira Al abordaje. El tour va començar a l'octubre de l'any passat amb els primers concerts postpandèmics que la banda va fer als Estats Units, a ciutats com San Francisco, Las Vegas o Miami. A continuació, Mägo de Oz va seguir la seva gira per Llatinoamèrica amb concerts a Mèxic, Equador, Costa Rica i Colòmbia. Aquest 2022, el grup ha tornat a Europa per fer una extensa gira per Espanya i també amb dates a França i Itàlia. Entre aquests concerts està el de Mollet, on el grup madrileny portarà el seu esperit més pirata. La gira Al Abordaje acabarà a finals d'aquest any amb alguns concerts a l'Equador, Xile i Los Ángeles (Estats Units).

Edicions locals