La nova gira d'Els Pets porta les seves cançons més madures a Can Mulà

El grup de rock tarragoní visitarà la ciutat amb una actuació on s'inclouran temes nous i alguns dels seus grans èxits

Cultura

El reconegut grup català serà el cap de cartell de la nit del diumenge amb un concert de la seva gira 1963
El reconegut grup català serà el cap de cartell de la nit del diumenge amb un concert de la seva gira 1963 | Els Pets

El parc de Can Mulà tornarà a tenir una gran nit de concerts el diumenge de festa major. Aquest any els seus protagonistes seran dues de les bandes catalanes més conegudes: Els Pets i Doctor Prats.

En el cas dels primers, el grup actuarà a Mollet en una de les dates de la gira de presentació del seu nou disc 1963.

Quasi 40 anys als escenaris

La carrera musical d'Els Pets és llarga i àmpliament coneguda. Lluís Gavaldà (veu i guitarra), Joan Reig (bateria) i Falin Caceres (baix) van iniciar un somni l'any 1985 al seu poble, Constantí (Tarragonès). L'origen de la banda prové d'un grup anterior que formaven els tres membres amb altres músics. No van gravar el seu primer disc, titulat Els Pets, fins a l'any 1989 i el seu èxit arribaria sobretot a la dècada dels 90, amb discos com Calla i Balla (1991), Fruits Sex (1992) i Brut i Natural (1994). Però, sense cap mena de dubte, el seu àlbum més reconegut és Bon Dia (1997), una fita de la música catalana i un dels discos en català més venuts de la història. Cançons com la mateixa Bon dia, Vespre o Jo vull ser rei els van portar a ser un dels grups més reconeguts del panorama català. Les seves cançons també els hi han valgut diversos premis, com el Cerverí per lletres de cançó per Me’n vaig o la Creu de Sant Jordi que van rebre l'any passat.

Un disc més adult i pop

37 anys i 17 àlbums després, Els Pets segueixen en plena forma, tal com demostra la publicació del seu últim disc fa només tres mesos. 1963 és un àlbum amb 12 cançons que pretén mostrar la seva música més adulta, honesta i pop, segons descriuen a la presentació del treball. Aquest nou disc serà la base del concert amb el qual Els Pets volen omplir el parc de Can Mulà.

Edicions locals