Una festa per menjar i beure

El Torratasques i el Tapes Tour són dos dels actes més rellevants de les colles per omplir la panxa

Cultura

Una festa per menjar i beure
Una festa per menjar i beure | Colla Morada

El menjar i el beure són presents en qualsevol festa, però encara més a la molletana, amb dues colles que hi reten homenatge. Va ser els anys 90 quan un grup de gent vinculada a diverses entitats del poble van decidir fer un nou impuls a la gresca d'estiu amb la creació dels Morats i els Torrats.

"A la festa major de Mollet li calia un revulsiu, encara més sent a meitat d'agost quan molta gent estava de vacances", explica Dani Novo, qui va ser un dels impulsors de les colles. Seguint l'exemple d'altres municipis com Granollers –amb els Blancs i els Blaus– van acordar fer-hi dues colles amb dos colors, però alhora volien que totes dues s'identifiquessin amb dos elements. El menjar i el beure en una festa són "antagonistes i imprescindibles", diu Novo. Malgrat témer que hi poguessin haver reticències per part del consistori, perquè pogués pensar que aquestes noves colles podien fomentar l'alcoholisme o el menjar poc saludable, l'Ajuntament finalment hi va donar suport.

Amb els Torrats, evidentment, hi haurà tota mena d'actes per beure –en quantitat i varietat–. El dimecres 17 al vespre al Mercat Vell serà el concurs de còctels, a càrrec del Clan X, i en el qual hi poden participar equips d'almenys 5 persones que hauran de dur 1,5 litres de còctel preparat. Per guanyar aquest certamen, es valoraran diversos aspectes dels còctels com evidentment el seu gust, però els participants també podran sumar punts amb una prova de velocitat de beure xarrups d'aquests mateixos combinats.
No serà l'única cursa d'ingerir begudes, sinó que diumenge a partir de les 22.30 h a la plaça Major serà el concurs de birres, on aquells que encara tinguin ganes de més alcohol després del Torratasques competiran –en equips de cinc persones– per consumir més cerveses abans que els rivals.

Pel que fa al ja mencionat Torratasques, un dels grans actes de la Colla Torrada –que acull fins a 700 persones–, arrencarà a les 18 h amb dues rutes, una des de la ronda Can Fàbregas i l'altra des de la rambla Balmes. Totes dues clouran davant l'Ajuntament, on s'hi ajuntaran les dues xarangues de Zebrass que animaran els recorreguts.

La gastronomia anirà de la mà dels Morats, qui organitzaran tota mena d'àpats, com la macarronada a la pista municipal –novetat d'enguany en substitució de la paellada–, la botifarrada al parc de les Pruneres abans del concert de Leticia Sabater o el concurs de truites i vermut, a la plaça de Pau Casals.

El Tapes Xuxes Tour, a càrrec del Comando Xuxes, és un dels grans actes de la colla, i serà dimecres a partir de les 18 h amb sortida de la plaça Major i amb fins a 200 participants. El Tapes Tour de divendres a les 17 h (sortida de Prat de la Riba) serà l'altra gran activitat morada per fer passar la gana. Acompanyats per la xaranga Tirant lo Band, hi haurà fins a 300 persones.

Edicions locals