SomMollet convida els alumnes de Batxillerat Artístic de la ciutat a dissenyar la portada del diari de festa major

La jove estudiant Martina Anglada López, de l'INS Mollet, ha creat la imatge que evoca els records de festes majors passades

Cultura

SomMollet convida els alumnes  de Batxillerat Artístic de la ciutat a dissenyar la portada del diari
SomMollet convida els alumnes de Batxillerat Artístic de la ciutat a dissenyar la portada del diari

Joan Abelló, Judith Vizcarra, Isidre Manils, Xavier Clavijo... són alguns dels noms propis de creadors que han il·lustrat la imatge de la portada del diari especial de festa major que SomMollet edita des de fa més de 20 anys. Enguany, però, la publicació ha volgut donar una oportunitat a l'alumnat de Batxillerat Artístic de la ciutat perquè pugui mostrar les seves creacions inspirades en la festa estiuenca.

"Vam pensar que aquesta podia ser una bona experiència per a l'alumnat que acaba la seva etapa a l'institut i que un encàrrec com aquest els podia servir com a tastet d'una experiència en l'àmbit ja més professional", explica Laura Ortiz Mateo, directora de SomMollet.  

La proposta va ser ben rebuda per l'INS Mollet, únic institut de la ciutat que ofereix els estudis de Batxillerat Artístic. "La proposta ha estat com un regal", assegura l'Angelina Serra Moral, cap del Departament d'Arts de l'INS Mollet i professora del Batxillerat Artístic. "És maco veure com alumnes que ja han acabat el curs i després de tot l'esforç de la Selectivitat mantinguin l'interès i facin un esforç sense estar-se jugant cap nota a canvi", considera Serra.

Una proposta evocadora

Tres alumnes han presentat les seves propostes, Eva Martínez, Júlia Torres Alemany i Martina Anglada López.
 

Finalment, després del procés de selecció –en què han participat responsables del diari i de l'institut– de les tres propostes presentades, l'escollida ha estat la de la Martina Anglada López, un cartell evocador i nostàlgic que s'inspira en els records de les festes majors passades.

Des del punt de vista tècnic, la Martina ha fet servir el collage, amb el paper com a gran protagonista i les fotografies emulant les antigues polaroid. "Pot recordar un treball d'scrapbooking perquè sempre m'han agradat molt les manualitats", explica la Martina, qui reconeix que en un primer moment va tenir pensades de propostes més gràfiques, però "l'Angelina –la professora– em va dir que busqués la meva essència, i així ho vaig fer", explica la jove, que un cop acabat el Batxillerat començarà els estudis universitaris de disseny d'interiors.

Amb el recull de fotografies i elements que simulen un segell postal, la Martina ha volgut fer com "una mena de viatge al passat". "La festa major és una cosa molt maca perquè és un moment en què tot el poble s'uneix, tothom s'ho passa bé i el que després queden són els records. Jo tinc molts records d'haver-m'ho passat bomba", rememora.

Sobre l'encàrrec de SomMollet, la jove creadora assegura que "és una experiència que s'havia d'entomar, tot i que acabàvem de fer els exàmens de final de curs i teníem la Selectivitat", diu la Martina, qui explica que "al principi vaig pensar que era molta responsabilitat i se'm feia una muntanya, però no m'importa dedicar-hi temps perquè és amb el que gaudeixo", conclou. 

Edicions locals