Castells de 7 i una cercavila diabòlica menys sorollosa

Dissabte i diumenge seran els grans dies dels Castellers i del Ball de Diables de Mollet

Cultura

Els Diables tornaran a fer recórrer el foc pel centre de la vila 3 anys després
Els Diables tornaran a fer recórrer el foc pel centre de la vila 3 anys després | Albert Raga

Castellers i diables seran clars protagonistes de la festa major d'enguany, i ho seran tres anys després que poguessin fer per darrera vegada els seus actes més emblemàtics de la festa major d'estiu, com són la diada castellera i el correfoc.

Pel que fa als primers, celebraran el seu dia gran el diumenge 21 d'agost a la tarda. A les 17.15 h arrencaran una cercavila des del parc de Can Mulà fins a la plaça Prat de la Riba, on tindrà lloc la diada castellera en la qual participaran tant els Margeners de Guissona com els de casa, els Castellers de Mollet. Els de verd claret volen portar castells de 7 a plaça, com així ho indica el Javi Carvajal, cap de colla. Carvajal també apunta que per festa major han de fer front a algunes dificultats com és el fet que, en ple mes d'agost, hi hagi companys de vacances, però també el desgast de la mateixa festa major, en la qual també estaran al càrrec d'una barra a Can Mulà de dissabte a dimarts. Amb tot, intentaran mantenir la gamma de 7, que van recuperar a la primavera.

D'altra banda i com és habitual, també participaran en la cerimònia del pregó i, entre d'altres, faran dos pilars simultanis, un dedicat als Morats i l'altre dedicat als Torrats. A més, Carvajal, assegura que intentaran oferir "alguna sorpreseta" en l'actuació prèvia al pregó de Quim Masferrer.

Cercavila diabòlica i correfoc, dissabte

Referent als diables, el gran dia de l'entitat serà el dissabte 20, amb una activitat diürna i una altra nocturna. La primera serà la cercavila diabòlica, i anirà de l'Era a Prat de la Riba a partir de les 12 h. La particularitat d'enguany és que s'eliminen els trons "per reduir impacte sonor", segons explica l'Aleix Benet, president del Ball de Diables de Mollet. Benet apunta que estan "evitant" i "limitant" el fet de "tirar trons per tirar trons" i "cremar per cremar". En aquesta activitat, tenint en compte que "la pirotècnia no llueix al matí", l'acte serà més musical i visual que no pas farcit de foc, tot i que també hi haurà alguna llançada.

Pel que fa al correfoc, aquest sí que mantindrà el format del 2019 –la darrera festa major prepandèmia–, i engegarà a les 22 h a la plaça Pau Casals amb l'obertura de l'infern, seguida de la baixada solemne i del correfoc fins a Prat de la Riba. En arribar a la plaça de Catalunya s'hi sumarà el Moll Fer per a l'últim tram. Un cop arribats a la plaça de l'antic Ajuntament, faran una volta a l'església pels carrerons de l'entorn, fent així el recorregut sencer conegut com a 9 de foc.

Edicions locals