Torna la competició entre Morats i Torrats amb 15 punts en joc

La Colla dels Torrats encapçala la classificació d'una competició que només s'ha pogut executar dues vegades en els darrers 5 anys

Cultura

La competició entre Torrats i Morats comptarà amb proves habituals com l'estirada del camió
La competició entre Torrats i Morats comptarà amb proves habituals com l'estirada del camió

La competició puntuable entre Morats i Torrats torna tres anys després de l'última edició. La competició ha patit diversos entrebancs en les darreres edicions i, en cinc anys, només se n'han pogut celebrar dues. El 2017, es va decidir suspendre arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils; i la pandèmia també va fer anul·lar les proves del 2020 i del 2021.

La Colla dels Torrats va líder en el nombre de competicions guanyades, amb 12 edicions, mentre que la Colla Morada n'ha guanyat 9. Amb tot, els darrers tres reptes se'ls han endut els morats, els anys 2019, 2018 i 2016.

La competició constarà d'11 proves, amb 15 punts en joc. Hi haurà tres punts subjectius, vuit proves físiques i el punt de la capta de sang. Les 11 proves d'enguany són:

L'engrescada - dijous, plaça de Pau Casals, 20 h

Dos xous a càrrec de Morats i Torrats, tots dos vinculats amb la temàtica que cadascuna hagi escollit per a enguany, amb l'objectiu de ser la colla que més engresqui la ciutat en l'inici del repte.

Capta de sang - dissabte, Mercat Vell, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Hi haurà un punt en joc per a la colla que més donants aporti a la donació, en aquesta prova que ja fa més d'una dècada que se celebra.

Gran despertada de festa major - diumenge, plaça Prat de la Riba, 7 h

Amb una discomòbil per colla i dos recorreguts diferents, s'endurà el punt qui faci el màxim enrenou amb l'objectiu de despertar els molletans que no hagin aguantat desperts tota la nit.

Estirada del cotxe infantil - dilluns, avinguda Llibertat, 18 h

Els més menuts demostraran la seva força col·lectiva fent moure un cotxe mitjançant una corda.

Estirada del camió - dilluns, avinguda Llibertat, 18.30 h

Caldrà força i treball en equip per a aquesta prova en què joves i adults hauran de moure un camió.

La garrinada - dilluns, plaça Pau Casals, 19 h

Torna la Garrinada, prenent-li el lloc als Corremolls del 2019. Enguany, però, només tindrà dues categories: infantil i adulta. Els garrins, després de superar una sèrie d’obstacles en forma de gimcana, han d’acabar a dins la piscina ben enfangats.

Cursa en roba interior - dilluns, avinguda Llibertat, 0 h

Una prova ben clàssica i multitudinària. Entre els participants, n'hi haurà els que busquin el punt per a la colla, i els que apostin per lluir algun element ben divertit i gaudir d'una cursa tranquil·la davant l'aplaudiment i els riures dels assistents. En joc, un punt infantil, un de femení i un de masculí.

El corregot tornarà a ser una de les proves de la competició

Corregot infantil i adult - dimarts, plaça Pau Casals, 17 h i 17.30 h

Si ja era un clàssic gaudir dels infants corrents per la gespa amb un got a la mà i intentant que no els hi caigués cap gota d'aigua per poder guanyar un punt per a la seva colla, enguany els adults també se sumaran a aquesta cursa on es disputaran un punt per cadascuna de les dues categories.

L'afartada - dimarts, avinguda Llibertat, 18.30 h

Tota una filera plena de flams i participants amb ganes d'engolir-ne el màxim nombre d'unitats en el mínim temps possible. Tot sigui per defensar els colors.

El ball del fanalet - dimarts, Envelat, 0 h

L'última prova puntuable de la competició. Les parelles hauran de ballar amb el fanalet encès fins que el ball s'acabi, si volen sumar per als seus.

L'últim dels 15 punts serà el punt a la colla més innovadora i original de la gresca, que pot ser el decisiu en la històrica competició de festa major.

Edicions locals