La CUP Mollet protesta pel tancament de refugis climàtics

L'agrupació denuncia la "manca de sensibilitat" de l'Ajuntament davant les onades de calor d'aquest estiu

Societat, Política

Alguns dels equipaments que la formació demana que es mantinguin oberts
Alguns dels equipaments que la formació demana que es mantinguin oberts | CUP Mollet

La CUP Mollet denuncia la "manca de sensibilitat" de l’Ajuntament davant les successives onades de calor que la població està patint durant aquest estiu. La formació política demana al consistori que es mantinguin oberts alguns equipaments municipals durant l'estiu per aportar espais climatitzats a la ciutadania.

L’assemblea independentista recorda que "aquestes onades de calor tenen una afectació molt gran sobre la població, sobretot en la salut de les persones més vulnerables com la gent gran, persones amb problemes de salut, canalla o dones embarassades".

En aquest context, Xavi Herrera, portaveu de la CUP Mollet ha reclamat que "cal que els municipis siguin valents i facin polítiques actives per adaptar la ciutat als efectes del canvi climàtic. És lamentable comprovar que els discursos de l’Equip de Govern municipal de PSC i Podemos de lluita contra el canvi climàtic no són més que fum".

Herrera ha denunciat que “el consistori deixa al carrer centenars de persones vulnerables i tanca a l’agost, quan més calor fa, tots els equipaments municipals que actuaven de refugis climàtics per a una part important de la població”. El portaveu de la CUP Mollet, ha explicat que el tancament a pany i forrellat d’equipaments públics de la ciutat “afecta tots els barris i catorze centres públics, entre cívics, culturals i per a la gent gran, tots els climatitzats, incloent-hi fins i tot el museu municipal i l’única biblioteca de la ciutat”.

La CUP Mollet recorda que "aquest turment municipal es podria evitar tal com fan altres ajuntaments, establint el tancament de manera rotativa per garantir el servei o cobrint suplències de personal". Des del partit afirmen que "això no és un problema de diners, atenent els 170.000 euros que s’ha gastat recentment l’ajuntament en tres concerts improvisats pocs dies abans de la Festa Major".

Edicions locals