La Colla Morada estrena el marcador de la competició

Els morats han aconseguit el punt de la capta de sang, que ha tingut un total de 276 donants

Cultura, Societat

La Colla Morada s'ha endut el primer punt de la competició
La Colla Morada s'ha endut el primer punt de la competició | Colla Morada

La Colla Morada ha aconseguit el primer punt de la competició de colles d'aquest any. Un total de 276 persones van passar ahir pel Mercat Vell a donar sang pel Banc de Sang i Teixits, en una jornada organitzada per l'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental.

El primer punt de la competició de colles ha caigut del costat dels morats, igual que en l'última edició, la de 2019. Aquest cop, la competició ha estat més ajustada i els morats han superat als torrats per 144 a 132 en aquesta capta de sang. D'aquesta manera, la Colla Morada posa l'1-0 al marcador, a l'espera de les proves físiques de dilluns i dimarts.

Al Mercat Vell es van congregar molts membres de les dues colles. Una d'elles és la Vanessa Sánchez, de la Colla Morada, qui explica que és una donant habitual: "Vinc tot l'any, no només per Festa Major". Sobre el punt per la competició Sánchez afirma que l'important "no és guanyar, sinó aconseguir el màxim de donants possible".

Per la Colla dels Torrats, el seu membre Rubén López també explica que dona sang sempre que pot i més aquest cap de setmana que és "una prova puntuable". López destaca que el marcador d'aquesta prova "sempre està apretat", ja que les dues colles són "molt solidàries en aquesta causa".

Els membres de les dues colles van estar donant sang tot el dissabte

Superades les expectatives

La recaptació de sang va tenir més donants dels previstos, tal com afirma la tècnica de Promoció del Banc de Sang Anna Albert: "Hem tingut una gran resposta, les nostres previsions estaven per sota del que hem tingut". L'ajuda de les colles a portar gent també és un factor important, com destaca Enric Batista, delegat a Mollet de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental: "Les colles ens ajuden molt a fer la difusió. El punt solidari porta molts morats i torrats, a més de la gent que ve habitualment".

Al final del dia, l'Associació també va sortejar dues samarretes de futbol entre els donants, una d'Alèxia Putellas (Barça) i l'altra d'Adriana Martín (Espanyol), ambdues signades per les jugadores.

Edicions locals