L'afartada cau en mans torrades i es posen al capdavant del marcador

Aquesta mitjanit es coneixerà la colla guanyadora d'aquesta competició que arriba molt igualada al final

Cultura

L'afartada cau en mans torrades i es posen al capdavant del marcador
L'afartada cau en mans torrades i es posen al capdavant del marcador

L'afartada ha estat la darrera prova del dimarts a la tarda i el punt ha anat a parar als Torrats, malgrat que els Morats han estat els primers a menjar-se els 207 flams.

Aquesta prova celebrada a l'avinguda Llibertat i en la qual hi havia 414 flams per cruspir-se entre les dues colles -la meitat per a cadascuna- ha fet desempatar el marcador de la competició d'enguany, i fa arribar la Colla Torrada a la mitjanit com a líders a la classificació.

D'especialistes a menjar flams n'hi havia a totes dues colles, amb alguns participants que s'han menjat uns quants flams d'una tacada. Els morats han fet una gran embranzida des de l'inici, arribant a distanciar-se dels seus contrincants amb més d'una desena de flams. A l'equador de la prova, la cursa gastronòmica s'ha igualat i fins i tot hi ha hagut moments en què els del moll han estat líders.

En l'últim terç de la filera de taules de l'avinguda Llibertat, la Colla Morada ha tornat a avançar els torrats i ha estat la primera a cruspir-se els més de dos centenars de flams de l'activitat. En aquell moment, als torrats encara els hi mancaven quatre flams al davant.

Amb tot, els segons d'avantatges morats no han estat suficients després que els jutges hi restessin segons per les penalitzacions pertinents de cada equip.

Amb l'actual 5 a 6 al marcador del repte de les colles, en favor dels torrats, aquesta mitjanit es decidirà tot a l'Envelat. A les 0 h es disputaran el punt del ball del fanalet i posteriorment es donaran a conèixer els tres punts subjectius de l'engrescada, la despertada i el que s'atorga a la colla més innovadora i original de la gresca.

Edicions locals