La Colla Gegantera homenatja els seus fundadors en el 40è aniversari del Vicenç i la Marinette

L'Esteve Nét i la Cati Serra van ser nomenats socis honorífics de l'entitat

Cultura

La Colla Gegantera homenatja els seus fundadors en el 40è aniversari del Vicenç i la Marinette
La Colla Gegantera homenatja els seus fundadors en el 40è aniversari del Vicenç i la Marinette | Colla Gegantera de Mollet

El quarantè aniversari dels gegants solemnes de la ciutat de Mollet, el Vicenç i la Marinette, ha estat l’excusa de la Colla Gegantera per retre un homenatge. Concretament a dos dels seus fundadors, l'Esteve Nét i la Cati Serra, tots dos vinculats a la vida cultural de la ciutat i impulsors de la fundació de l’actual Colla Gegantera l’any 1994.

El passat diumenge, durant el tradicional sopar de la Colla Gegantera, va tenir lloc l’homenatge, en el qual Nét i Serra van ser nomenats socis honorífics de l'entitat i se’ls va regalar una placa commemorativa. Cal destacar, però, que la pluja va fer anul·lar la diada gegantera prevista per al mateix dia a la tarda conjuntament amb la Cuca Molla.

“El que fa grans els gegants i el que fa que els gegants surtin al carrer és la gent que hi ha al darrere”, deia en Pau Garcia, cap de colla, qui també recordava: “Quan els gegants estaven tancats al teatre de Can Gomà, un grup de persones va decidir que en Vicenç i la Marinette havien de sortir al carrer i tornar a ballar”.

Tant l'Esteve Nét com la Cati Serra van expressar paraules d’agraïment i d’orgull pel seguiment que ha tingut la colla. “Vam lluitar molt en aquell moment perquè això fos possible i la continuïtat és inimaginable”, afirmava Nét. Després de 27 anys, la Colla Gegantera encara fa ballar en Vicenç i la Marinette per les festes majors de Mollet, i ha augmentat la família amb la gegantona Mariona i els gegants nous, la Guillema i en Mir.

Edicions locals