Objectiu per al 2023: mantenir l'alt nivell de la festa major d'enguany

La batllessa de Mollet assegura que vol que la capital baixvallesana esdevingui un referent cultural i musical

Cultura

L'alcaldessa, Mireia Dionisio, també va ser present en l'acte de proclamació de la colla guanyadora de festa major, dimarts a la nit
L'alcaldessa, Mireia Dionisio, també va ser present en l'acte de proclamació de la colla guanyadora de festa major, dimarts a la nit | Sergio Carrillo

L'Ajuntament fa un balanç molt positiu de la festa d'estiu d'enguany, i així ho expressava l'alcaldessa, Mireia Dionisio, en acabar la proclamació de la colla guanyadora: "Portàvem dos anys molt complicats a nivell de societat i crèiem que havíem de fer una festa major amb un cartell de més impacte que els anys anteriors".

Aquesta voluntat de comptar a Mollet amb cares ben reconegudes del món cultural és una línia a seguir per la batllessa: "Ja vam començar aquest estiu fent el Mollet Music Week, perquè volem que Mollet sigui un referent cultural i musical, i intentarem mantenir aquest nivell de festes majors".

Un altre tret distintiu respecte al seu antecessor és la seva gairebé omnipresència. Dionisio, qui encarava enguany la seva primera festa major al capdavant del consistori, ha estat present en múltiples activitats del programa festiu, un fet que ha estat reconegut per sectors diferents del teixit cultural de la ciutat. Sense anar més lluny, el cap de colla morat li agraïa l'assistència diumenge a mitjanit a l'Envelat. "És un honor que l'alcaldessa estigui avui aquí", deia el Jose López, mentre la ironia feia que part del públic recordés l'exalcalde cridant el seu nom.

Que fos present dissabte a la nit durant els versots –on tampoc es va deslliurar d'algun dard cap a la seva encara breu obra de govern–, també haurà agradat les colles.

Un èxit de participació

Després de dos anys amb restriccions pandèmiques en les festes majors, fent d'aquestes unes celebracions ben allunyades de les tradicionals activitats de meitat d'agost a la capital baixvallesana, la gresca d'aquest 2022 ha comptat amb una alta participació en bona part de les activitats programades.

En aquest sentit, la batllessa destaca que "la festa major del 2022 sempre la recordarem com la festa del retrobament i per haver sigut una gran festa multitudinària, participada, cívica i solidària".

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, també en fa un balanç "molt positiu" i destaca que "tots els actes han transcorregut amb normalitat i que els molletans i molletanes els han gaudit amb responsabilitat i sense incidents destacats".

El tradicional ball del fanalet, el ball de la fi de festa amb l’Orquestra Internacional Maravella, el piromusical i el concert de Mägo de Oz posaven punt final a aquesta festa major amb la fita per a l'equip de govern que es constitueixi la pròxima primavera després de les eleccions de, com a mínim, igualar-ne la gran assistència als actes.

Edicions locals