Mar Juárez torna a la competició després de ser operada de càncer: 'Volia demostrar que es pot lluitar'

L'atleta de Mollet va quedar setena a l'Europeu tres mesos després de la intervenció pel càncer de tiroides

Esports

Mar Juárez va participar a l'Europeu tres mesos després de l'operació
Mar Juárez va participar a l'Europeu tres mesos després de l'operació | Giancarlo Colombo (RFEA)

Sergi Casanovas

L'atleta Mar Juárez va tornar a la competició fa uns dies a l'Europeu d'atletisme celebrat a Munic (Alemanya). La molletana va aconseguir una meritòria setena plaça, millorant el seu resultat del 2018, després d'haver estat operada per un càncer de tiroides fa 3 mesos.

L'atleta, formada al CA Montornès i actualment a l'Avinent Manresa, afirma estar "molt contenta" pel resultat aconseguit: "No m'ho esperava per res". Juárez afirma que el seu objectiu era acabar i que somiava amb "una vuitena posició, sent molt optimista". L'esportista afrontava aquesta competició com un repte més personal: "Volia demostrar, a mi mateixa i a tothom, que amb il·lusió i ganes pots aconseguir-ho tot".

Durant la cursa, l'esportista afirma que va anar "de menys a més" i que en el fons sabia que acabaria la prova: "Soc molt tossuda en això".  Finalment, la molletana va obtenir una setena posició que millora la vuitena que va assolir l'any 2018.

Incertesa fins a l'últim moment

Les setmanes prèvies no van ser fàcils per Mar Juárez. L'esportista explica que era conscient que el més probable és que no pogués anar a l'Europeu, però tot i això, s'ho va plantejar com a meta "per demostrar que es pot lluitar". En aquest sentit, Juárez també ha volgut agrair el suport que li han donat la seva família i el seu equip en aquestes setmanes tan difícils.

L'atleta reconeix que va anar a l'Europeu amb molt poc rodatge: "És la competició amb menys preparació de la meva vida esportiva. Vaig començar a entrenar dues setmanes abans". Juárez conta que un mes abans "encara tenia molèsties", però que la Federació la va convocar i li va deixar la decisió a ella i el seu equip. Finalment, la molletana va decidir participar, amb l'aprovació mèdica.

Amb recuperació per endavant

Tot i haver tornat a la competició, la recuperació de Mar Juárez no ha acabat. L'esportista ha de seguir amb el tractament per la seva malaltia, un fet que és "el més important" per a ella ara mateix. Tot i això, la molletana no abandona el seu somni: "Vull anar als Jocs Olímpics".

L'esportista també envia un missatge a totes les persones que es trobin en una situació semblant a la seva: "Amb il·lusió i passió es pot arribar on es pugui. L'hem de tenir perquè si no perquè vivim, és el nostre motor". Juárez també afirma que aquesta etapa l'ha servit per "donar-li importància a les coses i persones que són realment importants".

Edicions locals