La reactivació dels cinemes tornarà a ser un punt fort del programa electoral d'Ara Mollet ERC

L'objectiu és fer-hi un equipament que aplegui diferents disciplines i que portaria el nom de L'Illa de la Cultura

Cultura, Política

Marta Vilaret i Marina Planellas durant la roda de premsa d'aquest dimarts
Marta Vilaret i Marina Planellas durant la roda de premsa d'aquest dimarts

Sergio Carrillo

Reobrir l'equipament dels antics cinemes de L'Illa tornarà a ser un dels punts destacats del programa electoral d'Ara Mollet ERC de cara als comicis municipals del 2023. Així ho ha explicat aquest dimarts a la tarda la candidata republicana Marta Vilaret, en una roda de premsa just davant les portes tapiades dels antics 6 Cinemes Mollet.

El partit ja parlava el 2015 de reactivar els cinemes de la ciutat i el 2019 ho van concretar molt més amb la proposta de crear-hi L'Illa de la Cultura, un espai cultural polivalent amb l'objectiu d'aconseguir "una simbiosi de diferents formes culturals", incorporant-hi, a més del setè art, teatre, música o espai per a exposicions entre d'altres.

Pel que fa a la part cinematogràfica, el partit no parla de tornar a comptar amb un clàssic cinema comercial multisales: "Això evidentment aquí ja no hi té espai i no té sentit", ha assenyalat Vilaret, alhora que mencionava dos exemples de cinemes de la comarca que són de propietat municipal i que poden servir de referència: l'Edison, de Granollers, gestionat per una associació; i l'Esbarjo, de Cardedeu, gestionat pel mateix Ajuntament.

Marta Vilaret ha ressaltat que "la problemàtica de la manca de cinemes és un dels consensos més grans que tenim entre la ciutadania i una de les demandes més importants que ens fan arribar", i que la seva posada en marxa "ajudaria a reactivar aquest centre (L'Illa) que no ha acabat d'engegar mai".

Pel que fa a la viabilitat del projecte, la candidata d'Ara Mollet ERC ha assegurat que els propietaris hi estan predisposats i que seria factible tirar-ho endavant "buscant maneres flexibles d'assumir-ho". L'adquisició del local per part de l'Ajuntament podria ser una opció, però no és l'única fórmula que estudiarien per portar-ho a terme en cas d'accedir al govern.

Projecció del film de Neus Ballús

D'altra banda, i amb l'objectiu de "visibilitzar que sí que es poden fer coses en aquest sentit a la nostra ciutat i que hi ha molt per fer encara a la cultura de Mollet", segons ha dit la regidora del partit Marina Planellas, el divendres 9 de setembre a les 21 h Ara Mollet ERC projectarà el film multipremiat Sis dies corrents, de la molletana Neus Ballús, a la plaça de Pau Casals. "La millor manera d'explicar que a Mollet es pot passar cinema és passant-hi cinema", ha comentat Vilaret.

Els 6 Cinemes Mollet va estar actiu del 1995 al 2008, i en els comicis del 2019 hi va tenir un paper destacat. Més enllà de la proposta d'ERC, "una setmana abans de les eleccions el senyor Monràs anunciava que es reobriria per un projecte d'oci juvenil", ha recordat Vilaret. El projecte el va detallar a finals d'any l'empresa molletana que l'havia d'executar, però encara no s'ha concretat. L'any anterior l'Ajuntament també presentava una programació de cinema estable a la Sala Fiveller, però tampoc va tenir una llarga continuïtat.

Amb aquest context, la regidora i candidata valora: "Hem viscut molts anuncis i molta parafernàlia, però han passat més de 14 anys des que es van tancar aquests cinemes i no ha passat res". Vilaret també ha lamentat que "sovint l'Ajuntament espera que les coses se solucionin soles o que les solucioni la iniciativa privada" i considera que la tasca del govern d'una ciutat com Mollet és "fer que les coses passin".

Edicions locals