Un curt sobre l'avi, projeccionista de cinema

Dani Seguí també ha presentat enguany un treball dedicat al seu avi Tiago, 'Diari d'un operador cinematogràfic'

Cultura

Un curt sobre l'avi, projeccionista de cinema
Un curt sobre l'avi, projeccionista de cinema

"Aquesta és la història de l'avi, un dels cineastes més importants de Menorca". Així arrenca Diari d'un operador cinematogràfic, el darrer curtmetratge de Dani Seguí i, curiosament, el seu primer film animat malgrat ser professor d'animació.

Seguí ha volgut homenatjar l'avi Tiago, qui va ser projeccionista al teatre principal de Maó durant 50 anys i aviat se'n compliran 25 de la seva mort. La professió la va heretar de casa, ja que el seu pare ja projectava cinema mut els anys 20. Amb una història al darrere que recorda el clàssic Cinema Paradiso, de Giuseppe Tornatore, l'avi Tiago va voler ajudar el pare al cinema des de ben petit.

Alhora, la seva passió pel cinema el va fer col·leccionar més de 800 programes de mà de les cartelleres del Teatre Principal de Maó i una incalculable pila de fotogrames del seu mig segle de feina en actiu.

Aquest curt documental d'animació, narrat pel nebot del director –Lluís Seguí–, ha estat seleccionat en diversos festivals com el FIC-CAT de Roda de Berà, l'Animest de Romania –qualificador als premis Oscar– o el K-LIDOSCOPI de Cullera –qualificador als premis Goya–. A més, recentment ha guanyat el premi al millor curt documental del FEC Villamayor (Conca). En àmbit baixvallesà, el curt també és finalista de la 1a edició del CinemaFost, el festival de curts de Sant Fost.

Edicions locals