Tres noves entitats se sumen a La Cultural

AMAM, Tradicions i Costums i el Casal Cultural s'han incorporat com a adherides a la coordinadora cultural popular de Mollet

Cultura

La Cultural es va crear la passada primavera sota el nom de Coordinadora de Cultura Popular de Mollet i formada per set entitats fundadores. Amb tot, des del primer moment han tingut clar que volien créixer i, després de pocs mesos, ja han estat tres les associacions molletanes que s'hi han afegit o estan a punt de fer-ho.

AMAM i Tradicions i Costums ja són formalment entitats adherides a La Cultural, i el Casal Cultural també n'ha fet la petició per seguir-los el camí. De moment en són tres, però no descarten que pugui haver-ne d'altres que progressivament també abracin el projecte. "A mesura que anem agafant credibilitat, suposo que anirem eixamplant més les entitats adherides", diu el David Carbonero, un dels responsables de comunicació de La Cultural.

Units per ser més forts

Actualment, La Cultural es troba en un procés d'estructuració interna i redactant-ne els estatuts. Aquesta organització hauria de servir per enfortir el teixit existent en un context en què consideren que la cultura popular no ha tingut un paper rellevant a la capital baixvallesana. "La Cultural neix fruit d'una necessitat de fa molts anys: que creiem que no es potencia prou la cultura popular a Mollet del Vallès", explica en Carbonero, qui assegura que seran ferms amb la seva fita: "Lluitarem perquè la cultura popular de Mollet del Vallès sigui millor, hi hagi el partit polític que hi hagi".

Davant la sensació que sovint les diferents entitats es van debilitant, amb la dificultat de trobar noves generacions que tirin del carro, aquesta unió pot ser ideal per aturar les davallades que cadascuna pugui tenir: "Individualment ets més dèbil i a poc a poc et vas desfent".

Una manera evident de potenciar-se és fent-se d'altaveus mútuament: "Volem atraure més gent als actes, i si movem el missatge entre totes les entitats de la coordinadora, arribarem a unes 800 persones", diu l'Asier Ruiz, qui també exerceix de portaveu de La Cultural.

Per seguir guanyant visibilitat, ja d'entrada aquest setembre seran presents a la Fira d'Artesans, amb un estand informatiu. Aquesta idea d'agrupar-se perquè els ciutadans puguin saber una mica de cadascuna d'elles també la volen desenvolupar amb altres accions, com jornades conjuntes obertes al poble per fer un tastet de cada associació, o recuperant la mostra d'entitats.

La casa d'entitats

Amb tot, disposar d'un local per a totes aquestes entitats és el gran objectiu de La Cultural, una proposta que l'Ajuntament ja coneix. De fet, al pregó del Quim Masferrer, les colles van aprofitar per demanar-lo, i amb la insistència de l'humorista, l'alcaldessa, Mireia Dionisio, va deixar anar que "tot és possible". Amb els comicis municipals a la cantonada, no seria descartable que el govern fes una primera passa per aquest projecte i segur que serà un punt que no mancarà en més d'un programa electoral.
Sigui com sigui, aquest nou equipament hauria de poder acollir els assajos de cada associació sense les queixes veïnals que reben actualment, i haurà d'esdevenir un punt de trobada fix obert al poble. "Potser arribarà un moment que els divendres s'hi facin concerts", diu l'Asier Ruiz, mencionant una de les tantes propostes que voldrien que s'hi poguessin fer allà.

Xavi Clavijo, creador del logo i del nou nom

El Mollet Music Week celebrat a finals de juliol va ser –després de la posada en escena de presentació– el gran acte que la Coordinadora Cultural Popular de Mollet del Vallès ha realitzat fins al moment. En aquell festival, l'Ajuntament els va oferir encarregar-se de les barres durant les tres nits de concerts, una proposta que els ha servit per fer calaix econòmic per a futures accions. Amb tot, en el cartell d'aquell festival ja hi apareixien dos aspectes: el logotip i el nom.

La coordinadora havia encarregat al dissenyador molletà Xavi Clavijo la creació d'un logotip. Durant el procés, Clavijo els va proposar canviar el nom per un de més curt i potent, La Cultural, que va ser acceptat per les entitats que en formen part. Pel que fa al disseny, Clavijo explica que cercava "un logo bastant neutre que englobés totes les entitats i que tothom s'hi sentís identificada", apunta. Amb el nom de les set entitats fundadores formant un cercle, al centre hi destaca La Cultural simulant estar escrita a mà.

Punk rock amb AMAM

L'Associació de Música i Art de Mollet (AMAM) torna a programar un nou Directe al Cívic, després que –com és habitual– els concerts estivals els hagin realitzat a la plaça de Catalunya.

Āmnesîa actua avui a Mollet

En aquest cas, el punk rock serà el protagonista de la nit musical, i aquest divendres a partir de les 21.30 h es podrà gaudir de les actuacions de les bandes vallesanes En Diskordia i Āmnesîa. Les entrades són lliures amb taquilla inversa i els assistents també podran gaudir d'una zona de bar amb "preus excepcionals", segons apunta l'entitat organitzadora.

D'altra banda, cal destacar que el cartell específic de la nit punk rock ha estat dissenyat per Ramön Castillo, membre d'AMAM.

Edicions locals