'Hem d'aturar aquest urbanisme especulador que no té cap sentit quan Mollet no està creixent'

El diputat de la CUP Dani Cornellà aposta per reactivar els habitatges buits abans que no pas "perdre" el Calderí

Política

Membres de la CUP de Mollet amb en Dani Cornellà, divendres al Calderí
Membres de la CUP de Mollet amb en Dani Cornellà, divendres al Calderí

Sergio Carrillo

Dani Cornellà, diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, va participar divendres en una roda de premsa a Mollet muntada per la secció local del partit amb l'objectiu de continuar reivindicant la seva oposició a la urbanització del Calderí. Cornellà lamentava que aquest cas no és una rara avis a Catalunya: "Estem perdent espais agraris a Mollet i a tot el país, amb una especulació urbanística que ha anat apartant tot el sector agrari i tots aquests espais d'interès agraris que tenim als nostres pobles i ciutats han anat desapareixent".

Puntualitzant en el cas del Calderí, el diputat deia: "Hem d'aturar aquest urbanisme especulador que no té cap sentit en aquests moments en què no s'està creixent a nivell urbanístic; tot al contrari, Mollet no està guanyant població i té moltes altres alternatives per créixer com recuperar els habitatges que estan en desús o que són de fons voltors".

Concretament en comptabilitzen uns 2.000 habitatges buits: "Per tant, no hi ha cap necessitat de fer-ne de nous, sinó que el que hem de fer és una nova política de recuperació pensant en aquest context d'emergència climàtica".

D'altra banda, també comentava que "és molt curiós que el Consorci tingui un tant per cent tan elevat d'aquest espai agrari. El que hauria de fer com a administració pública és afavorir els interessos de la població de Mollet i conservar i protegir aquest espai, i no pas participar en aquesta especulació de fons voltors, que no ajudarà per res a la ciutat de Mollet ni als seus habitants, sinó que els hi anirà en contra".

Al seu torn, el portaveu de la CUP Mollet, Txus Carrasco, també insistia a reactivar pisos abans de construir-ne al Calderí, demanant "que s'activi tot aquest parc i que s'intervingui dintre del mercat del lloguer, perquè no pot ser que a Mollet es pagui un dels lloguers més alts de tota la zona metropolitana". En aquesta línia, assenyalava que "cal un pla d'activació decisiu de la vivenda pública de Mollet i ha de ser un dels eixos principals del proper mandat municipal".

Carrasco també va explicar que a partir d'aquest setembre hauran de fer les defenses orals del contenciós administratiu presentat al TSJC per part de la Plataforma Salvem el Calderí. Amb tot, reivindicava que defensaran l'espai agrícola molletà per tots els mitjans possibles "i sobretot ho farem des del carrer".

Edicions locals