Campanya dels Comuns per informar els viatgers dels descomptes a Rodalies

Membres de la formació morada ha estat a l'estació de Mollet-Sant Fost aquest matí

Política

Jordi Manils, Marina Escribano i Francisco Sancho, davant l'estació de Mollet-Sant Fost
Jordi Manils, Marina Escribano i Francisco Sancho, davant l'estació de Mollet-Sant Fost

Membres d'En Comú Podem han fet aquest dilluns campanya a l'accés a l'estació de Mollet - Sant Fost per informar els viatgers de l'entrada en vigor dels descomptes en el transport públic, entre els quals la gratuïtat dels abonaments de Rodalies, que s'han posat en marxa aquest mes de setembre i que tindran vigència fins a finals d'any. Anar amb transport públic té premi, és el que es podia llegir en la primera pàgina del fulletó que els comuns han entregat als viatgers aquest matí.

"Són polítiques que els Comuns vam demanar des de fa mesos, a Mollet per exemple, vam impulsar una moció que va ser aprovada per majoria, només amb l'abstenció de ciutadans, i estem molt contents que aquestes polítiques que venim reclamant s'apliquin i siguin una realitat", deia el regidor de Mollet en Comú a l'Ajuntament de Mollet, Franciso Sancho.

Sancho anomenava també els avantatges de la mesura: "Si augmenta l'ús del transport públic estem lluitant contra el canvi climàtic, contra la contaminació i estem fent servir un ús més racional dels serveis públics".

La jornada també ha comptat amb la participació del portaveu comarcal dels Comuns, Jordi Manils qui destacava la importància d'aquests descomptes per a les famílies i els estudiants i criticava la manca de "sensibilitat" de la Generalitat: "Hem aconseguit la gratuïtat del transport públic de Rodalies i mitja distància durant quatre mesos, una bonificació del 50% en tots els bitllets integrats i si tinguéssim un govern de la Generalitat Catalunya més sensible, haguéssim aconseguit el 100%. És el govern que s'ha negat a què els bitllets integrats estiguin en la mateixa situació que els de Rodalies", deia.

El portaveu dels Comuns al Vallès Oriental apuntava també que "els principals beneficiats d'aquesta mesura som tots i totes" i alertava que "el model de mobilitat que tenim actualment és insostenible, el vehicle privat ha de seguir existent, però no pot ocupar la centralitat de les nostres ciutats i pobles. Necessitem una aposta decidida pel transport públic". Una aposta que segons Manils implica seguir treballant per convertir aquestes mesures "temporals" en "estructurals".

 

 

Edicions locals