El regidor Iván Garrido no repetirà com a candidat de Ciutadans

El partit preveu presentar el nou cap de llista del partit taronja a Mollet el pròxim 19 de setembre

Política

Qui va ser cap de llista a les eleccions de 2019 per Ciutadans (Cs) a Mollet, Iván Garrido, no tornarà a encapçalar la candidatura del partit taronja. Així ho ha anunciat avui Garrido, qui, amb tot, assegura que la decisió estava presa des del juny. El partit té previst presentar candidat a Mollet el pròxim 19 de setembre.

Garrido esgrimeix diversos motius que l'han fet prendre la decisió, entre els quals motius laborals i personals. "Ni l'Eva Guillén –número dos el 2019 i companya de grup municipal de Garrido– ni jo tenim dedicació exclusiva, tenim les nostres feines i l'Ajuntament necessita dedicar-li temps", explica Garrido.

La situació del partit taronja a nivell estatal i català també ha estat decisori perquè cap dels dos vulgui tornar a encapçalar la llista. "El moment que viu el partit no ajuda. Des de les eleccions de novembre de 2019 s'han viscut diversos desastres i decisions no encertades que han fet perdre fins i tot governs com a Múrcia i Madrid. Ha estat un degoteig continu", considera Garrido. L'edil, que assegura que continuarà com a afiliat a Cs, opina que les eleccions de maig de 2023 seran "un punt d'inflexió" per al partit. "Actualment, la base principal del partit són els regidors i els diputats autonòmics fora de Catalunya, Galícia i el País Basc, i si tots els càrrecs públics acaben desapareixent, el partit desapareixerà", creu el regidor, qui creu que la formació també pateix una crisi de projecte.

Pel que fa al seu pas per l'Ajuntament, Garrido considera que ha estat una experiència "positiva i enriquidora" perquè "et permet conèixer la gestió diària municipal". Analitzant l'actual mandat, Garrido creu que ha estat "mogut" amb temes molt importants que s'han hagut de gestionar com el nou POUM, la crisi de la Covid o el nou contracte de neteja. "Si tens ganes de treballar i disposes de temps és molt enriquidor ser-hi perquè parles del futur de la ciutat".

De cara a les eleccions de 2023, Garrido no vol fer previsions, però opina que serà "complicat mantenir els dos regidors a Mollet per la situació general que viu el partit".

Nou candidat triat

Precisament, el partit ja té triada la persona que serà cap de llista el 2023. La setmana vinent està previst fer una reunió per presentar-la als afiliats molletans i el 19 de setembre es faria la presentació pública. Segons ha explicat el responsable d'Organització de Cs a la comarca, Manuel Losada, des que Garrido i Guillén van comunicar que la intenció era no repetir, el partit ha estat treballant per trobar candidat, un cap de llista que ha estat escollit entre la secretaria d'Organització, l'executiva de Catalunya i la junta local del partit. "Ni l'Ivan ni l'Eva seran els candidats però no vol dir que no estiguin a les llistes de Cs Mollet", diu Losada, un extrem que Garrido descarta: "Qui vingui formarà el seu equip", diu.

 

 

Edicions locals