Dionisio demana a la Generalitat que s'instal·lin pantalles acústiques a la C-17 i l'AP-7 al seu pas per Mollet

El delegat del Govern de la Generalitat, Antoni Morral, manté una reunió de treball amb l'alcaldessa, Mireia Dionisio

Societat, Política

Dionisio demana a la Generalitat que s'instal·lin pantalles acústiques a la C-17 i l'AP-7 al seu pas per Mollet
Dionisio demana a la Generalitat que s'instal·lin pantalles acústiques a la C-17 i l'AP-7 al seu pas per Mollet

L'alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio, ha demanat al Govern de la Generalitat que s'estudiï la possibilitat d'instal·lar pantalles acústiques a la carretera C-17 i a l'autopista AP-7 al seu pas pel nucli urbà de Mollet.

Aquesta ha estat una de les peticions que Dionisio ha fet al delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral i Berenguer, que aquest dimarts al matí ha fet una visita a la ciutat. Dionisio i Morral han mantingut una reunió de treball en què s'han tractat les preocupacions i reclamacions de l'administració local en relació amb serveis i qüestions que són competència de la Generalitat a la ciutat.

Una de les demandes ha estat que la Generalitat analitzi possibles mesures per minvar les molèsties per soroll que provoca el trànsit de la C-17 i l'AP-7. "Hem demanat que estudiïn la reducció de velocitat i la instal·lació de pantalles acústiques o alguna altra mesura per reduir les molèsties perquè aquesta és una reclamació que tenim d'alguns veïns dels barris més pròxims a aquestes carreteres", explica l'alcaldessa.

Una altra de les qüestions tractades ha estat el futur de l'escola Can Vila. "Més enllà de la instal·lació dels mòduls per començar aquest curs, cal que les dues administracions treballem per pensar i dissenyar què volem per a Can Vila per consolidar-la com una escola d'educació especial", comenta Dionisio. "Can Vila requereix de l'atenció de les dues administracions per intentar millorar la gestió i aclarir-ne les competències", afegia Morral, que després de la reunió ha visitat amb l'alcaldessa les instal·lacions de l'escola.

Un altre dels temes plantejats, i que és recurrent, és el deute que manté la Generalitat amb l'Ajuntament. En aquest cas, l'alcaldessa demanava que es puguin agilitzar els pagaments relacionats amb serveis com Emfo o la mateixa escola Can Vila. En aquest sentit, Morral s'ha compromès a traslladar aquesta petició per "veure fins a quin punt podem accelerar el pagament de les obligacions que la Generalitat manté amb l'Ajuntament".

Dionisio també ha exposat al delegat territorial de la Generalitat la necessitat de més habitatge de protecció oficial, així com de més oferta de places públiques a les residències de gent gran i a la residència i centre de dia La Vinyota per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Ambdós responsables polítics han destacat la importància d'enfortir la col·laboració institucional i  Morral s’ha compromès a traslladar als departaments competents les demandes i reclamacions que ha rebut per part de l’alcaldessa de Mollet.

Edicions locals