Els empleats de Merck signen la retallada de llocs de treball

La plantilla ha ratificat l'expedient de regulació que deixa a l'atur 100 dels 600 empleats de la planta de Mollet. La UGT denuncia presions de la dirrecció que "amenaçava amb el tancament total" si no se signava l'ERO.

Economia

Els treballadors de la multinacional farmacèutica Merck han ratificat l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que deixa sense feina un centenar de treballadors de la planta molletana. La secció sindical de la UGT a Merck ha denunciat que, durant el període de negociacions, la direcció “ha amenaçat amb el tancament total de la planta si no se signava l’ERO”, apunta la delegada Teresa del Burgo. A més, el sindicat també denuncia la manc d’un pla de recol·locació de les persones afectades per l’ERO, que, en la gran majoria, responen a un perfil de difícil reinserció, ja que són dones entre 40 i 50 anys, “que porten tota la vida treballant a l’empresa”, indica Del Burgo.
Pel que fa a les condicions dels acomiadaments, els sindicats han aconseguit que les indemnitzacions siguin de 45 dies per 42 mensualitats per any treballat, amb la fisclaitat a càrrec de l’empresa, que oferia 30 dies per 33 mensualitats per any treballat.
La multinacional, que indica que amb l’ERO s’assegura la producció a Mollet, ha presentat un pla social que inclou prejubilacions per a 18 persones, i 200.000 euros a repartir entre les persones que porten més de 28 anys a l’empresa.

Edicions locals