Torna la Diada de festa i reivindicació

Desenes d'entitas i partits van participar a l'acte institucional molletà al monument de Rafael Casanova

Política

Torna la Diada de festa i reivindicació
Torna la Diada de festa i reivindicació | FOTO: Aj. Mollet

Tot i els recels i les tensions entre els dos partits de govern catalans –ERC i Junts– l'Onze de Setembre d'enguany ha tornat a treure la gent al carrer, sigui amb un caire més festiu o més reivindicatiu. A Mollet, la Diada Nacional de Catalunya recuperava el seu format habitual amb l'acte institucional al monument de Rafael Casanova sense restriccions i amb la presència de desenes d'entitats i representants de tots els grups municipals, a excepció de Cs, com ja és habitual.

L'acte va seguir el protocol previst amb les actuacions musicals de l’Associació Pau Casals i Quintet coral, amb la interpretació de peces com Els Segadors, himne nacional de Catalunya, o l'Himne de Mollet. En aquesta ocasió, la tradicional hissada de la senyera va anar a càrrec de l'alcaldessa, Mireia Dionisio, acompanyada de Carla Lorente i Eric Carrasco, del Club Esportiu Mollet Team.

Les ofrenes florals van culminar una diada, en què Dionisio destacava la celebració com una festa que "uneix més enllà de la procedència de cadascú". "Convivència", "prosperitat" i la recuperació de drets socials van ser algunes de les idees compartides per comuns i Podem.

Pel que fa als partits independentistes amb representació al Consistori, el regidor de Junts (PDECAT), Joan Daví, lamentava que "molta gent està decebuda" per l'actuació dels partits després de l'1-O, i per la seva part,  Ara Mollet ERC organitzava un any més una cercavila des dels Quatre Bancs fins al monument de Rafael Casanova, un moment en què Marta Vilaret reivindicava que "la llibertat del país encara està pendent i no defallim en seguir-la defensant".

D'altra banda, la vigília de la Diada, formacions i entitats independentistes organitzaven la Marxa de Torxes per recordar que la lluita per la independència "segueix viva i combativa".

Edicions locals