L'Ajuntament anuncia una línia d'ajuts per al comerç local en matèria energètica

Les subvencions han d'ajudar a finançar l'adaptació del comerç als requeriments del decret d'estalvi energètic de l'Estat

Economia

L'Ajuntament anuncia una línia d'ajuts per al comerç local en matèria energètica
L'Ajuntament anuncia una línia d'ajuts per al comerç local en matèria energètica

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha anunciat que oferirà una línia d’ajuts al comerç local perquè s’adapti al requeriment del decret d’estalvi energètic aprovat pel Govern espanyol. Així ho han acordat l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, i el president de l’Associació de Dones i Homes Emprenedores de Mollet (ADHEC), Lluís Farré, durant una trobada que han mantingut aquest dilluns.

Segons ha informat l'Ajuntament, en aquesta reunió s’ha parlat de diferents qüestions relacionades amb el teixit comercial i de serveis de la ciutat. En concret, sobre la necessitat de treballar conjuntament per tal d’obrir una línia d’ajuts al comerç per tal que s’adapti als requisits del decret d’estalvi energètic.

La idea és que aquesta línia d’ajuts consti, per una banda, d’assessorament en l’àmbit energètic i, de l’altra, d’ajuts directes i subvencions per a les obres d’adequació que hagin de fer els establiments per adaptar-se al requeriment del decret.

El decret llei per estalviar energia impulsat pel govern espanyol, va entrar en vigor a mitjans d'agost i té com a mesura estrella la limitació de la temperatura a 27 graus a l’estiu i a 19 graus a l’hivern, amb la intenció de reduir el consum de gas i augmentar les reserves de combustible de cara a aquest hivern. Altres mesures a aplicar són l’obligació d’apagar els llums dels aparadors a les 22.00 h i d'instaurar el tancament automàtic de les portes dels espais climatitzats.

L’alcaldessa de Mollet considera que aquestes mesures "són del tot necessàries especialment davant un hivern que es presenta del tot incert des del punt de vista energètic” i, per aquest motiu, ha afegit que “des de l’Ajuntament creiem que en aquests moments hem d’estar al costat del comerç i els serveis locals i que és necessari dissenyar aquesta línia d’ajuts i incentius, ja que som conscients que representa un gran esforç per al sector en el seu trànsit de reconversió cap a un model més sostenible energèticament”.

Edicions locals