La Federació d'Associacions Veïnals de Mollet iniciarà a l'octubre un procés participatiu per elaborar un POUM alternatiu

La primera de la dotzena de sessions previstes tractarà sobre sanitat i tindrà lloc el 8 d'octubre al Casal Cultural

Societat

La Federació d'Associacions Veïnals de Mollet iniciarà a l'octubre un procés participatiu per elaborar un POUM alternatiu
La Federació d'Associacions Veïnals de Mollet iniciarà a l'octubre un procés participatiu per elaborar un POUM alternatiu

Amb el lema Quin Mollet volem?, la Federació d'Associacions Veïnals de Mollet (FAAV) engegarà el pròxim 8 d'octubre, un procés participatiu transversal amb l'objectiu d'elaborar un Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) alternatiu a l'actual, aprovat pel ple el juliol del 2021. La finalitat d'aquesta iniciativa veïnal és la de crear un pla urbanístic "consensuat" i "transparent" que reverteixi l'anterior procés, "insuficient" i "opac", segons ha explicat la FAAV en una roda de premsa que s'ha celebrat aquest dimarts al matí al Casal Cultural de Mollet.

"Ens hem trobat que la gent no té ni idea que s'ha fet un POUM, no té ni idea de com està afectant casa seva i que suposarà construir més de dos mil i escaig habitatges aquí a Mollet i quan els hi expliques tenen necessitat d'informar-se i de saber què està passant", comentava la presidenta de la FAAVM, Teresa Prades, fent referència al motiu que els ha dut a impulsar aquesta iniciativa.

Així mateix, segons Prades: "No és només un procés que nosaltres engeguem per millorar Mollet i intentar que aquest POUM que està mig aprovat no tiri endavant, també és la voluntat d'aprendre perquè venen gent que són referents i saben molt més que nosaltres".

El procés comptarà amb una dotzena de sessions amb la participació d'experts en diferents àrees com ara l'educació, l'habitatge, el medi ambient i la sanitat, entre altres. La primera sessió es farà el pròxim dia 8 d'octubre, a les 10 h, al Casal Cultural, i comptarà amb la participació de la doctora Marta Carreres i el portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat a Mollet i al Baix Vallès, Antonio López.

Termini: eleccions municipals 2023

Les trobades d'unes dues hores de durada es preveu que se celebrin durant els pròxims 6 mesos. Un cop finalitzada cada una de les sessions, des de la Federació s'encarregaran d'elaborar un document on constin els objectius principals, secundaris, accions específiques i un sistema d'avaluació que servirà per fer un text refós unitari que s'entregarà "a cada un dels regidors i regidores que surtin de les pròximes eleccions municipals del maig", determinava pol Ansó, secretari en funcions de la Federació d'Assoc ions de Veïns de Mollet.

"Esperem que qui governi els pròxims anys reculli aquestes necessitats reals de Mollet, i no aquest POUM una mica a la carta que s'ha aprovat inicialment", afegia Ansó.

Actualment, el POUM està aprovat inicialment i la següent fase, abans de l'aprovació definitiva, és l'aprovació provisional. En aquest sentit, segons Ansó: "Ara és el moment de fer-ho ben fet", perquè això anirà a la Comissió d'Urbanisme de la Província de Barcelona, i "si l'Ajuntament de Mollet ha fet coses estranyes, ara se'l pot desemmascarar".

Amb tot, Ansó ha recordat que després de les tres aprovacions encara quedaria la carta del recurs contenciós administratiu, si es considera que hi ha "il·legalitats". 

 

Edicions locals