L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità reclama un pla 'conjunt' en matèria d'habitatge

Demana a la Generalitat més finançament per reforçar la construcció de pisos a preu protegit i afavorir la rehabilitació

Societat

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità reclama un pla 'conjunt' en matèria d'habitatge
L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità reclama un pla 'conjunt' en matèria d'habitatge | Associació de Municipis de l'Arc Metropolità

Els municipis que conformen l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, entre els quals Mollet, van presentar dimecres davant la consellera de Drets Socials, les propostes de l’entitat municipalista en matèria d’habitatge. Durant la trobada, els representants de l’Arc van traslladar-li la necessitat de treballar conjuntament per donar resposta a les demandes de la ciutadania en aquest àmbit i de desenvolupar un pla conjunt que compti amb finançament suficient per reforçar la construcció de pisos a preu protegit arreu del territori.

L’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, va explicar que “Mollet aposta per l’habitatge públic com ho demostra que tenim un barri com el de la Vinyota amb el 100% d’habitatge protegit”. Dionisio, però, va afegir que “el problema de l’habitatge cal abordar-lo entre les diferents administracions i hem de ser capaces de posar-nos d’acord i comprometre noves inversions en un àmbit tan cabdal en la vida dels ciutadans i ciutadanes”.

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge de Mollet, Núria Muñoz Herrera, va destacar que “tant en matèria d’habitatge com en qualsevol altre àmbit de gestió, els municipis no només estem preparats per donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes sinó que tenim tota la voluntat de fer-ho i de fet molts cops hem d’actuar més enllà de les nostres competències. És evident que necessitem més habitatge protegit”.

La presidenta de l’Arc i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va explicar que “igual que demanem que s’actuï de forma decidida davant les ocupacions incíviques, avui hem abordat amb la consellera Cervera la necessitat de posar tots els recursos perquè l’accés a l’habitatge deixi de ser un element de desigualtat entre la ciutadania. I aquí crec que totes les administracions hem d’estar alineades per donar suport a qui ho necessita i els municipis hem de comptar amb eines i recursos suficients per poder fer més pisos protegits”.

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità també demana la Generalitat actuacions conjuntes per afavorir la rehabilitació, per poder posar els pisos de grans tenidors a l’abast de les comunitats i per aprofundir en la definició de nous models de gestió en polítiques socials que puguin ser compartits i equilibrin els nivells de prestació entre els diferents municipis per fer front de manera semblant a situacions similars. 

Edicions locals