Desè aniversari del cinefòrum d'AMAM a Can Pantiquet

'The Return of the Living Dead' estrena el cicle cinematogràfic The Picture Show impulsat per AMAM i Inner Circle

Cultura

Desè aniversari del cinefòrum d'AMAM a Can Pantiquet
Desè aniversari del cinefòrum d'AMAM a Can Pantiquet

Aquest divendres a partir de les 21.45 h arrenca la desena edició del cicle de cinefòrum The Picture Show que impulsa l'Associació de Música i Art de Mollet (AMAM), conjuntament amb el Club de Rol Inner Circle. La primera sessió d'aquest cicle al Centre Cívic de Can Pantiquet –amb entrada gratuïta– l'estrenarà la comèdia de terror The Return of the Living Dead (Dan O'Bannon, 1985).

Toni Romero, membre d'AMAM, va proposar fa deu anys incloure el setè art a aquesta entitat, que aleshores principalment es dedicava al vessant musical. Va ser ell mateix qui ho va encapçalar els primers cinc anys, com així ho explica l'Alexa Peso, qui ha format part de l'organització del cinefòrum des dels inicis. Peso destaca que The Picture Show es creava per oferir "un espai per veure films que no eren habituals ni als cinemes ni a les plataformes; són pel·lícules de sèrie B o fins i tot de sèrie Z".

Més enllà d'això, Peso, qui també és membre de la junta d'AMAM, destaca els fòrums que es produeixen en acabar les projeccions –farcits de reflexions, informació i curiositats sobre els llargmetratges visualitzats–.

A partir del cinquè any, el cinefòrum va afegir-hi dos aspectes ben destacats, que hi van arribar de la mà: el Club de Rol Inner Circle s'hi afegia a l'organització i des d'aleshores, a banda dels gèneres fantàstics i de terror dels cinc primers anys, també s'hi ha projectat cinema asiàtic.

Autocinema a Ca l'Estrada?

Pel que fa a les projeccions cinematogràfiques que s'hi fan a la capital baixvallesana, l'Alexa Peso considera que "hi ha oferta", principalment per part d'entitats com el Casal Cultural, Mollet amb Cuba o el Grup d'Activitats Culturals (GAC), a banda d'AMAM, "però hi falten blockbusters". Per a AMAM, un bon espai per a oferir aquests films més comercials podria ser Ca l'Estrada, en un format d'autocinema per veure'ls des dels cotxes i sentir-los a través de Ràdio Mollet. "Sabem que l'Ajuntament té la voluntat de fer-hi activitats a Ca l'Estrada, i els proposarem projectar-hi pel·lícules", informa l'Alexa Peso.

Edicions locals