Josep Nogué exposa a La Marineta: 'La pintura és l'art que elimina el temps'

El pintor molletà, creador del sol de la Fira d'Artesans, presentava divendres la seva exposició 'Babel'

Cultura

Josep Nogué exposa a La Marineta: 'La pintura és l'art que elimina el temps'
Josep Nogué exposa a La Marineta: 'La pintura és l'art que elimina el temps'

El pintor molletà Josep Nogué ha estat homenatjat en la present edició de la Fira d'Artesans. Nogué va ser el creador del símbol de la Fira, el sol, i enguany tant ell com la seva creació n'han estat protagonistes.

D'una banda, la decoració de la fira ha estat monopolitzada pels sols amb els colors irisats de la bandera LGTBI. Però alhora la inauguració de l'esdeveniment va coincidir amb la presentació a La Marineta de l'exposició Babel, amb pintures a l'oli creades per Nogué.

L'artista explicava que a la sala s'hi poden trobar quadres "de diferents èpoques, moltes tendències i molts temes". També refermava que la vinculació de la seva disciplina amb la Fira: "La pintura podem dir que és artesania; potser abans tenia una altra concepció, però ara veure una cosa feta a mà cada vegada és més difícil". En aquest sentit, afegia que pintar a mà "porta una feina diferent de treballar amb un ordinador".

Més enllà de la tasca per executar les obres, Nogué també convidava a veure-les sense presses: "Estem acostumats a passar molt ràpidament sobre les coses, tot és efímer, i ficar-se al món de la pintura és oblidar-se del món. Crec que la pintura és l'art que elimina el temps: tant per pintar com per veure-ho t'hi has de dedicar una estona".

És per això que el pintor també deia: "Per entendre una mica i gaudir un quadre t'hi has d'estar tant de temps mirant-lo com el temps que ha estat el pintor fent-lo".

Per últim, en Josep Nogué agraïa divendres en la presentació de Babel que hagi pogut exposar al Centre Cultural La Marineta: "Feia temps que tenia ganes de venir a exposar a Mollet i n'estic encantat".

Edicions locals