Ara Mollet ERC proposa que les masies de Can Pantiquet, Can Flequer i Can Ros esdevinguin pols culturals de la ciutat

També es compromet a "fer possible" l'espai d'entitats que demana La Cultural

Cultura, Política

Marta Vilaret i Oriol López, davant del Mercat Vell
Marta Vilaret i Oriol López, davant del Mercat Vell

Rehabilitar i reobrir les masies de Can Pantiquet, Can Flequer i Can Ros és un dels objectius que Ara Mollet ERC ja expressava durant la campanya electoral del 2019 i que ara manté de cara als comicis del 2023.

Aquestes propostes –sumant-hi un canvi en la gestió del Mercat Vell– "donen resposta a les demandes ciutadanes i de les entitats". Així ho ha assenyalat el regidor republicà Oriol López en la roda de premsa celebrada pel partit aquest migdia davant del Mercat Vell.

Sobre les masies de Can Flequer i Can Pantiquet, López apuntava: "Fa moltíssims anys que estan en desús, creiem que la ciutat les hauria d'aprofitar d'una manera o una altra, i nosaltres proposàvem que fos un espai per a la joventut". La candidata a l'Alcaldia de Mollet, Marta Vilaret, també lamentava que a la ciutat "falta oferta d'oci pel jovent" i assegurava que reactivar aquest equipament –que és de titularitat municipal– "podria respondre a aquesta necessitat de facilitar la trobada del jovent de la ciutat".

Quant a la masia de Can Ros, situada entre la deixalleria i l'Escola de Policia, es tracta d'un edifici propietat de la Generalitat, però segons el partit republicà hi ha un conveni dels anys 90 amb el Departament d'Interior amb el qual se cedia Can Ros a l'Ajuntament de Mollet. "Això no s'ha acabat d'executar mai", ha dit Vilaret, qui considera que "s'hauria de recuperar, negociar amb Patrimoni de la Generalitat i veure com es pot fer". La proposta per a Can Ros seria convertir-la en l'Espai Lliure de les Arts.

Per últim, al Mercat Vell hi proposen que sigui un espai cogestionat entre administració i entitats per convertir-se en "un lloc d'ebullició ciutadana i associativa", ha dit López. Vilaret també ha explicat que "un dels problemes del Mercat Vell és que és gairebé l'únic equipament amb flexibilitat per poder acollir actes molt diferents de les entitats. Per això també proposem obrir nous equipaments que permetin diversificar aquesta demanda i que donin espai a tothom".

Si bé és cert que aquestes són propostes que ja van entrar al programa electoral del partit el 2019 –com també ho era L'Illa de la cultura–, la candidata ha volgut justificar-ho: "En tots aquests anys, per part de l'Ajuntament no ha canviat massa res. Per això gairebé totes les propostes que fèiem el 2019 i el 2015 segueixen vigents, perquè no hi ha hagut cap evolució".

Quin seria l'espai per a La Cultural?

Una de les principals demandes del teixit associatiu molletà és disposar d'un espai que agrupi la desena d'entitats que formen La Cultural. Amb tot, Ara Mollet ERC, que mostra suport a aquesta petició i considera que se n'hauria de trobar una solució, no especifica quin seria aquest local. "Això no és una proposta tancada: tenim idees però el que creiem que és més útil és poder acabar de parlar amb ells quines són les necessitats concretes i com es pot anar responent a totes elles", ha dit Vilaret.

Malgrat tot, sí que hi ha un compromís per part de la candidata republicana vers a la demanda de La Cultural: "Ens comprometem a què si nosaltres governem, farem possible l'espai d'entitats, però també altres equipaments que ja tenim".

Edicions locals