Agraïment a l'esforç dels docents per l'arrencada d'un curs escolar atípic

El Mercat Vell acollia dimecres una trobada adreçada al professorat

Societat

Agraïment a l'esforç dels docents per l'arrencada d'un curs escolar atípic
Agraïment a l'esforç dels docents per l'arrencada d'un curs escolar atípic

L’Ajuntament de Mollet organitzava dimecres al Mercat Vell una trobada d’inici del curs escolar adreçada al món educatiu.

L'acte va comptar amb la presència del regidor d’Educació de Mollet, Raúl Broto Cervera, i del director dels Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental, Simó López i Xirau, que van valorar el començament d'un curs amb moltes novetats, com el calendari escolar i l'hora de lleure als centres. "Ha estat un inici molt intens, però podem estar prou satisfets perquè a Mollet hem tingut la sort que molts alumnes ja es quedaven al menjador i els centres ja disposaven del monitoratge necessari per a les activitats de tarda", deia Broto.

Per la seva part, el representant de la Generalitat agraïa als equips directius la "implicació perquè aquest inici de curs hagi estat un èxit" i avançava que el Departament d'Educació farà avaluació d'aquests "enriquiments pedagògics". "No hi ha hagut improvisació, però tot serà avaluat i les primeres mesures que s'analitzaran ja a l'octubre seran l'avançament de calendari i l'hora de lleure", explicava López Xirau.

Pel que fa a Can Vila, tant l'Ajuntament com el Departament han destinat els esforços a gestionar l'arrencada de curs, amb la instal·lació de mòduls per part del Consistori molletà. La titularitat, la competència per construir-hi un edifici definitiu i la gestió de l'escola són punts que ambdues administracions s'emplacen a parlar en pròximes reunions.

Durant la trobada, Javi Castillo, coach, comunicador i membre de l’entitat Salut i Educació Emocional va oferir una ponència sobre educació emocional i desenvolupament socioemocional. "No es pot educar d'una altra manera que connectant amb les emocions. És important saber què sentim i posar-li nom i després expressar-les i legitimar-les", apuntava Castillo, qui considera que, en l'actualitat, el món educatiu cada cop té més en compte l'educació emocional.

Edicions locals