Revolució dels equips molletans a Quarta Catalana

El primer equip de la UD Lourdes desapareix, mentre que CF Mollet UE i UD Molletense estrenen filials

Esports

El primer equip de la UD Lourdes no seguirà aquesta temporada
El primer equip de la UD Lourdes no seguirà aquesta temporada | UD Lourdes

Sergi Casanovas

La Quarta Catalana tindrà grans canvis per part dels tres clubs de Mollet. La UD Lourdes, l'únic equip en aquesta la categoria la temporada passada, perd el seu sènior i se centrarà en els equips de base. D'altra banda, el CF Mollet UE i la UD Molletense representaran la ciutat a la divisió amb els seus nous filials.

Per part de la UD Lourdes, la desaparició del seu primer equip ha estat "un cúmul de problemes", segons explica el seu president Fernando Diago. El dirigent relata com han arribat a aquesta decisió: "Al juliol teníem l'equip fet i molts nois es van fer enrere. Com no teníem jugadors el dia d'inscriure l'equip, van prendre la determinació de no fer primer equip". D'aquesta manera, el club se centrarà en la resta dels seus equips i podrà oferir descomptes a les famílies, afirma Diago.

Tornen els filials

Alguns dels jugadors de la UD Lourdes han acabat al CF Mollet UE, que recupera el seu filial per aquesta temporada. Jordi Candela, president del club, explica que la idea va sorgir per "diversos jugadors que deixaven el futbol i joves que volien jugar". L'entrenador d'aquest equip serà Roberto Cazaya i Candela explica que tenen grans objectius per a ells: "Volem que pugi de categoria aquest any". El president també obre la possibilitat al fet que algun jugador del filial debuti al primer equip, "sempre que l'entrenador ho vegi oportú".

Coincidint amb els blanc-i-vermells, la UD Molletense també comptarà aquest any amb un equip B. El club recupera aquest conjunt 10 anys després per "donar sortida als jugadors de la base", explica Kiko Montoya, president de la Molletense. El mandatari declara que el filial és "per anar foguejant als jugadors que no tinguin el nivell per fer el salt al primer equip". L'entrenador d'aquest grup serà, de moment, el coordinador de l'entitat Alex Gasó. En el seu cas, Montoya no posa metes al B: "Aquest primer any no ens marquem objectius de pujar. Serà emocionant i maco jugar amb equips propers".

El destí ha ofert un inici de la divisió el més emocionant possible. La lliga arrencarà la setmana que ve i ho farà amb un derbi de filials entre el CF Mollet UE i la UD Molletense. El partit es disputarà el diumenge 2 d'octubre a les 18 h al camp Germans Gonzalvo.

Edicions locals