La primera fase de les obres a l'INS Mollet es preveu que estigui enllestida a finals d'any

Si es compleixen els terminis, els alumnes podrien estrenar el nou edifici per a cicles formatius de 4.560 m² el pròxim mes de gener

Societat

Els obrers treballant en la construcció del nou edifici de cicles formatius de l'INS Mollet
Els obrers treballant en la construcció del nou edifici de cicles formatius de l'INS Mollet

La primera fase de les obres de l'INS Mollet es preveu que estigui enllestida a finals d'any. Així ho ha comunicat a aquest diari, la directora del centre, Raquel Martínez: "Suposem que la primera part de les obres, que és l'edifici que es veu des del carrer, estarà enllestida per Nadal i al gener s'haurà de fer el trasllat als nous tallers", explica la directora. 

Segons Martínez els treballs per construir un nou edifici els han comportat algunes dificultats: "La principal són els accessos al centre que estan canviats -ara accedeixen per l'aparcament- i que s'ha de compaginar amb l'horari d'entrades i sortides dels alumnes i amb el trànsit de vehicles i de repartiments que arribem al centre".

Així mateix, també comenta que tenen un dels patis ocupats amb les oficines i espais d'obres, el qual han de compartir amb l'estacionament dels vehicles que fan servir els alumnes dels tallers.  

Per la seva banda, des del Departament d'Educació confirmen que les obres "avancen sense cap incidència destacable". Actualment, s’estan duent a terme treballs en l’estructura de formigó del nucli central, en la façana principal, en paviments i instal·lacions.

Tot i que el nou edifici estigui enllestit a finals d'any, les obres no hauran acabat. En la segona fase, que es preveu que comenci justament després, s'enderrocarà l'antic edifici C i en aquest espai es farà una pista que des de l'institut han demanat que sigui de formigó per una qüestió de manteniment i per poder realitzar-hi activitats físiques. Un cop enllestida, el següent pas serà obrir de nou l'accés de l'Avinguda Burgos.

Més d'un any i mig d'obres

Aquest, però no serà l'últim tram d'obres que patirà el centre. El mes de juliol també es preveu substituir la tanca perimetral de la falca, un espai de patis amb un edifici de vestuaris, el qual dona a la rotonda d'entrada a Mollet per la C-59 i que està envoltada de tanques publicitàries. L'actuació, en aquest cas, es farà sense alumnes a les aules. 

Les obres, amb un pressupost de 7 milions d'euros, van començar el novembre de l'any passat i permetran ampliar la capacitat del centre que té actualment 1.400 alumnes. 

Edicions locals