Xavier Buzón de Podem deixa l'Ajuntament de Mollet

L'edil renuncia a l'acta de regidor i serà substituït per Alberto Murillo

Política

Després de poc més de set anys com a regidor de l'Ajuntament de Mollet, Xavier Buzón, de Podem Mollet ha decidit renunciar al seu càrrec de regidor a l'Ajuntament de Mollet.

Buzón ha pres la decisió de renunciar, que es farà oficial en el ple del pròxim dilluns, per motius personals. "Hi ha circumstàncies vitals que m'impedeixen complir amb tota la càrrega de feina i presència institucional que queda en el que resta de mandat", ha explicat Buzón a SomMollet.

Buzón (Barcelona, 1971) és de l'Hospitalet de Llobregat i veí de Can Borrell. En l'àmbit professional és funcionari de l'Ajuntament de l'Hospitalet. La seva activitat política a la ciutat ha estat lligada a Podem Mollet, formació de la qual va ser secretari general fins que va ser substituït per Núria Muñoz, actual líder de la formació.

El 2015 va ser triat candidat de Canviem Mollet, coalició formada per ICV, EUiA i Podem, que en els primers comicis va aconseguir set regidors, igualant el PSC. La coalició, però, no va arribar a acabar el mandat. Mesos abans de les eleccions de 2019, Podem trencava amb ICV i EUiA i aconseguia formar grup municipal propi a l'Ajuntament. Buzón va tornar a encapçalar la llista de la formació morada per a les eleccions de 2019, en què el partit va aconseguir dos regidors, que més endavant, van entrar al govern amb el PSC. Durant la seva etapa a l'executiu local, Buzón ha estat responsable de diverses àrees i regidories com Modernització i Qualitat de Serveis, Ciutat Digital, Accessibilitat, Promoció Cívica i ha encapçalat un dels programes estratègics transversals del govern, en aquest cas el de l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

Des de Podem Mollet han volgut agrair a Buzón "tota la feina feta per a Podem Mollet tant a l'Ajuntament com en el desenvolupament del partit a Mollet", apunten en un comunicat. "Han estat set anys representant els interessos de la nostra formació en què Podem s'ha assentat a l'escenari polític de la nostra ciutat", afegeixen des del cercle de Podem, que li desitgen "tota la sort del món en els nous objectius que assumeixi a partir d’ara".

Edicions locals