Reinaugurada la Biblioteca de Can Mulà - Jordi Solé Tura amb la presència de Miquel Iceta

El ministre de Cultura i Esports ha participat en l'acte del canvi de nom de l'equipament

Cultura, Societat

Reinaugurada la Biblioteca de Can Mulà - Jordi Solé Tura amb la presència de Miquel Iceta
Reinaugurada la Biblioteca de Can Mulà - Jordi Solé Tura amb la presència de Miquel Iceta

La biblioteca municipal ja llueix el seu nou nom: Biblioteca de Can Mulà - Jordi Solé Tura. El canvi s'ha fet efectiu aquest matí, amb un acte de reinauguració on s'ha destapat la placa amb la nova nomenclatura de l'equipament. L'acte ha comptat amb la presència destacada del ministre de Cultura i Esports Miquel Iceta, a més de diversos representants de l'Ajuntament i de la família de Jordi Solé Tura.

La cerimònia, que ha congregat desenes d'assistents a l'equipament municipal, ha comptat amb diversos parlaments de Mireia Dionisio, alcaldessa; Josep Monràs, exalcalde; Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura; i del mateix Miquel Iceta.

Durant la reinauguració, Miquel Iceta ha remarcat la importància de Jordi Solé Tura: "És un dels molletans més coneguts i un dels homes que ha tingut més influència en la història dels últims anys del nostre país". El ministre també ha declarat que per a ell "no hi ha res més escaient per portar el seu nom que una biblioteca". Iceta també s'ha referit a Solé Tura com un "referent": "Era un polític digne. Mai es va resignar, va lluitar i va patir i, al final, va vèncer". Iceta també ha destacat el llegat que deixa el polític: "No és només intel·lectual, és de vida i això ens marca l'obligació d'estar a l'altura".

La reinauguració ha comptat amb diversos parlaments

L'alcaldessa Mireia Dionisio també ha valorat la figura i el llegat de Solé Tura: "Per a tots els molletans i molletanes és un honor tenir el seu nom lligat a la ciutat. I per a nosaltres és un honor fer-li aquest homenatge". La nova col·lecció de la biblioteca augmenta el seu catàleg documental, tal com ha ressaltat Dionisio: "Mollet es converteix en un epicentre documental de la història espanyola i això és gràcies a tot el que ha donat la família".

També ha parlat l'exalcalde i actual regidor d'Esports Josep Monràs, qui era el batlle quan es va començar la iniciativa del canvi de nom. Monràs ha opinat que és "un acte de justícia deixar impregnada aquesta petjada del Jordi en el centre cultural de la ciutat". Els dos polítics també han agraït a la resta de grups municipals el seu suport en aquest homenatge, que es va aprovar per unanimitat al ple municipal.

Finalment, ha intervingut Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura i una de les persones que més han contribuït a la nova col·lecció de la qual disposa la biblioteca. Solé ha afirmat que el nou espai és possible gràcies a tres persistències: "La del meu pare, qui va trobar en els llibres la seva taula de salvació; la dels diversos governs de l'ajuntament, que ja van començar amb aquesta iniciativa des dels anys de Montserrat Tura; i la de la Teresa, la seva esposa, qui ha anat classificant tots els materials trobats".

En acabar els parlaments, l'alcaldessa i Teresa Eulàlia Calzada, viuda de Jordi Solé Tura, han destapat la placa que oficialitza el nou nom de la biblioteca.

Un nou espai dedicat a Solé Tura

Polítics i ciutadania han pogut descobrir el nou espai de la biblioteca

A continuació, tots els assistents han pogut visitar el nou espai dedicat al polític molletà dins de l'equipament. Allà s'hi poden trobar gran part dels escrits i llibres de Solé Tura que la seva família i el Centre Jordi Solé Tura han anat recopilant durant anys i que ara han donat a l'Ajuntament.

En la jornada inaugural, la biblioteca ha preparat uns quants reculls amb els documents més interessants d'aquesta nova col·lecció, que els assistents i polítics han pogut tafanejar. La peça estrella i la que ha creat més atenció ha estat un exemplar numerat de la Constitució Espanyola, document del qual el polític molletà va ser un dels creadors.

Edicions locals