La PAH Mollet posa una trentena de denúncies a fons voltors per no oferir lloguers socials

Malgrat que la competència és de la Generalitat, la plataforma també interposa les denúncies a l'Ajuntament per intentar agilitzar els tràmits

Societat

Membres de la PAH Mollet, aquest dimecres davant l'Ajuntament de Mollet
Membres de la PAH Mollet, aquest dimecres davant l'Ajuntament de Mollet

La Plataforma d'Afectats per l'Habitatge de Mollet ja ha posat una trentena de denúncies a fons voltors i grans tenidors per incomplir la llei 24/2015, que els obliga a presentar propostes de lloguer social a les persones que hi visquin als seus pisos, si aquests no disposen d'una alternativa habitacional.

"Això no s'ha produït i hem començat un procés de denúncies a totes aquestes entitats bancàries que tenen pisos on està vivint gent que vol signar contractes, que vol pagar el seu lloguer i vol regularitzar la seva situació, i per culpa d'aquest no oferiment no poden aconseguir un lloguer social d'acord amb els seus ingressos", ha explicat el Víctor Liébana, membre de la PAH de Mollet.

Entre les entitats denunciades, n'hi ha Promontoria Coliseum Real Estate, la Sareb, Building Center, Banc Sabadell o Solvia, entre d'altres. Les denúncies es fan com a mètode de "pressió a aquests fons voltors i bancs que no volen asseure's a parlar amb les seves veïnes i inquilins", hi ha afegit Liébana, qui assegura que sense les denúncies impulsades per la PAH aquests processos no es desencallarien.

Concretament, cadascuna de les denúncies s'han interposat tant a l'Ajuntament de Mollet, com a la Generalitat i a l'Oficina d'Habitatge de la Generalitat. Tres denúncies per cada cas, amb l'objectiu de trobar respostes al més aviat possible. Val a dir, però, que per a la PAH, el paper dels consistoris en aquests contextos hauria de ser el de "facilitar i agilitzar els tràmits", però la competència de fer complir la llei als grans tenidors resta en mans del Govern Català.

Darrers mesos de les moratòries dels desnonaments

Les moratòries de desnonaments fins a finals d'any n'ha evitat l'execució d'un bon grapat tant a Mollet com al Baix Vallès. És per això que, tenint en compte que d'aquí a pocs mesos les moratòries clouran, la plataforma s'ha reunit aquest dimecres al migdia amb l'Ajuntament de Mollet per tractar diversos punts sobre la problemàtica de l'habitatge a la ciutat, que presumiblement s'agreujaran a partir del gener.

D'aquesta manera, han revisat els protocols a seguir, i les diferents sortides per a les famílies en risc d'exclusió residencial, com són les meses d'emergència o els reallotjaments en casos de desnonaments, entre d'altres.

Edicions locals