Ara Mollet ERC recorda l'1-O amb el documental 'Octubre. El referèndum que va canviar un poble'

Una quinzena de persones han commemorat els 5 anys del referèndum a l'Espai Molletà

Política

Una quinzena de persones s'han reunit a l'Espai Molletà per recordar l'1-O
Una quinzena de persones s'han reunit a l'Espai Molletà per recordar l'1-O

La formació Ara Mollet ERC ha commemorat aquest matí els 5 anys del referèndum de l'1-O amb el visionat del documental Octubre. El referèndum que va canviar un poble, realitzat per Mariona Rabasa en col·laboració amb el grup republicà de Mollet. 

El documental, de 45 minuts de durada, repassa tot el que va passar a la ciutat al voltant de la jornada de l'1-O, des dels preparatius previs fins a les reaccions i conseqüències, posant especial èmfasi en el referèndum del primer d'octubre de 2017. La producció compta amb diverses imatges i testimonis del que va passar als diversos punts de votació que hi va haver a la ciutat.

La candidata a l'alcaldia d'Ara Mollet ERC, Marta Vilaret, destaca la importància que va tenir la jornada: "L'1 d'octubre va ser un dia molt especial i mai hi renunciarem. El referèndum va crear uns vincles que encara mantenim quan ho recordem".

La política també afirma que estan "molt orgullosos" del documental, ja que va ser una idea "que va sorgir abans del referèndum i recull també els dies abans i després". Vilaret creu que el cinquè aniversari és un bon moment per tornar a veure el documental, perquè és "un número rodó" i ja no és "un record tan fresc".

Vilaret reconeix que després de cinc anys les expectatives que tenien "no s'han complert" i que el moviment independentista "s'ha quedat encallat". Per això, la candidata republicana té clar el que han de fer: "La nostra feina a la ciutat és convèncer a tothom, tant partidaris com detractors, que la millor via és votant. És fonamental a una ciutat de l'àrea metropolitana com és Mollet".

Una reivindicació de la gent gran

L'1 d'octubre també és el Dia Internacional de la Gent Gran i amb aquest motiu Ara Mollet també ha deixat un espai a aquest grup. Ramon Pagès, membre de la Comissió Permanent del Consell de la Gent Gran del Vallès Oriental, ha estat l'encarregat de llegir un manifest on ha demanat que "es recuperi i faci present la gent gran" i se'ls hi donin "més recursos i atenció". El del Consell de Gent Gran ha fet diverses reivindicacions com "més personal a la medicina" i "saber perquè ha passat la pandèmia, on ha mort tanta gent".

Edicions locals