El govern local aprova el tràmit per a la construcció de la futura plaça d'Anna Bosch

El futur espai, ubicat a Can Fàbregas, tindrà una superfície de més de 3.700 metres quadrats

Societat

El govern local aprova el tràmit per a la construcció de la futura plaça d'Anna Bosch
El govern local aprova el tràmit per a la construcció de la futura plaça d'Anna Bosch

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat aquest dilluns la modificació de la Fase I del projecte d’urbanització de la nova zona de Can Fàbregas que permetrà la creació de la plaça Anna Bosch, un espai amb una superfície de més de 3.700 m² que combinarà espais verds i lúdics i zones de descans.

La nova plaça de 3.706,90 m² es dividirà en dues grans zones: una pavimentada i una altra paisatgística, "cosa que permetrà combinar espais lúdics, de descans, esportius i de circulació amb un entorn verd amb una gran varietat d’espècies vegetals que provocaran un gran atractiu visual alhora que es potencia la naturalització de l’espai", apunten fonts municipals.

L’objectiu general del projecte és prioritzar la mobilitat accessible, els espais verds, la interacció social, l’activitat esportiva i el descans i el lleure.

Pel que fa a la zona pavimentada, ocuparà la meitat est, i donarà continuïtat a les circulacions que connecten en diagonal l’eix de la rambla Pompeu Fabra amb l’estació de Mollet – Sant Fost. Inclourà diferents zones d’activitats i descans com un espai amb sortidors d’aigua amb ús lúdic durant l’estiu, i ornamental la resta de l’any; un espai de jocs infantils proper a les fonts; un espai esportiu amb taules de ping-pong, i illes de vegetació amb arbrat que permetran delimitar els espais i que filtraran la visió de les vies del ferrocarril en els límits de la plaça amb arbres d’alçada.

Pel que fa a la zona paisatgística, ocuparà la meitat oest incorporant una àmplia varietat de vegetació, arbres i arbusts de mida mitjana adaptats a les condicions de Mollet com xicrandes, arbres de l’amor i tipuanes, entre altres. Les illes estaran cobertes de vegetació –entapissat tipus prat urbà– i de franges de plantes aromàtiques i mediterrànies. A la part interior de la plaça, s’inclou un seguit dels anomenats salons verds com a espais de descans amb bancs enfrontats per promoure la interacció social.

La creació d’aquesta nova plaça portarà el nom de la que va ser la primera alcaldessa de Mollet en democràcia va ser presa per unanimitat al Ple del passat mes de març. De fet, segons expliquen des de l'Ajuntament, el disseny s’ha treballat amb la filla de l’Anna Bosch, Gebra Serra, i ha comptat amb aportacions de diferents grups municipals. “Amb aquesta plaça retem homenatge a qui fou la primera alcaldessa democràtica de Mollet, l’Anna Bosch”, apunta l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, qui destaca com la plaça "amplia els espais de convivència ciutadana amb zones per descansar, fer esport, per als infants i refugiar-se de la calor a les fonts i zones enjardinades”.

El regidor de Projectes Urbans i Obra Pública, Raúl Broto Cervera, indica que aquest espai “s’emmarca dins de l’aposta decidida per potenciar els espais verds de qualitat. Per això la plaça està pensada perquè esdevingui un nou refugi de biodiversitat, la qual cosa contribuirà a mitigar els efectes del canvi climàtic a la nostra ciutat". Així mateix, Broto assegura que aquesta nova plaça “permetrà incrementar la connectivitat en el corredor Gallecs-Besòs, en línia amb l’estratègia d’infraestructura verda que impulsem a la ciutat”.

Edicions locals