Molletopina presenta al·legacions al projecte per fer una nova parada de bus al barri de Lourdes

La plataforma considera que no aporta cap millora i tampoc soluciona els problemes de mobilitat en transport públic del barri

Societat

Molletopina presenta al·legacions al projecte per fer una nova parada de bus al barri de Lourdes
Molletopina presenta al·legacions al projecte per fer una nova parada de bus al barri de Lourdes

La plataforma ciutadana Molletopina ha presentat al·legacions al projecte de la nova parada de bus interurbà que l'Ajuntament preveu ubicar al barri de Lourdes per tal de millorar-ne la comunicació. L'actuació forma part del projecte que es va treure a exposició pública el passat mes d'agost per crear un nou pas de vianants a l'avinguda de Lourdes, a tocar del pont sota l'R3. 

En concret, aquest projecte per millorar la mobilitat i accessibilitat dels vianants al barri de Lourdes, inclou la construcció d'una nova parada d'autobús al Parc Rafael Alberti, just a l'altre costat de l'avinguda on ja hi ha una parada de bus urbà. En aquesta nova parada està previst que s'hi aturin les línies 302, 303, 330, 345 i e21, és a dir, tant els busos urbans com interurbans. 

Això permetrà al barri comptar amb una segona parada que segons es detalla en el projecte: "Millorarà la circulació dels vehicles i també diversificarà l'espera dels usuaris", ja que segons especifica el document "la parada actual dona servei als busos d’entrada i sortida de Mollet, fent el bucle pels dos ponts". 

Tot i la proposta, des de Molletopina consideren que aquesta nova parada "no aporta res a la mobilitat en transport públic al barri". Creuen que l'actual parada del passeig de Ronda ja dona una cobertura "total" als veïns de la zona, ja que segons especifiquen, tots els habitatges es troben com a màxim a 300 metres a peu de la parada o a 4 minuts caminant.

Així mateix, també apunten que la nova parada "no dona cobertura a cap nou habitatge o equipament", per la qual cosa consideren que la seva instal·lació "alentiria la circulació dels autobusos", una situació que consideren "agreujaria la puntualitat de les línies 302 i 345 que actualment ja pateixen temps de viatge molt ajustats", diuen.

Per aquests motius, des de Molletopina proposen que el cost que tindria la marquesina d’aquesta nova parada, el qual xifren en uns 6.000 euros, es podria aprofitar per instal·lar prioritat semafòrica al bus urbà, el qual indiquen pateix "grans problemes d’aparellat".

També plantegen com a alternativa la reordenació dels horaris i han presentat al consistori una anàlisi de l'oferta actual d'autobusos al barri, la qual consideren que amb una "coordinació adequada" podria comptar amb una freqüència de pas de 18 minuts durant tot el dia en els dos sentits. 

Amb tot, l'Ajuntament assegura que estudiaran l'al·legació presentada per Molletopina quan acabi el termini d’informació pública.

Altres actuacions del projecte al barri de Lourdes

A banda de construir aquesta nova parada d'autobús, el projecte també inclou la creació d'una plataforma elevada aprofitant que es farà un nou pas de vianants per tal de pacificar el trànsit atès que és un punt on els vehicles van a molta velocitat.

També es faran dues noves voreres: una al costat Gallecs, que incorporarà a banda de la nova parada de bus, una petita zona de descans, amb dos bancs i dos arbres i una altra al costat del barri de Lourdes, que comunicarà amb la parada existent, amb el parc de Rafael Alberti. També es vol millorar la il·luminació de la zona.

El termini d'execució d'obres s'estima en un mes i mig i el pressupost total previst és de 61.678,10 euros.

 

Edicions locals