Roger Mas i Sabanni, al Jardí de l'Arlequí

El festival dirigit per Pau Segalés recupera un espectacle de carrer, mentre que en manté un altre de petit format al Jardinet

Cultura

Roger Mas i Sabanni, al Jardi de l'Arlequí
Roger Mas i Sabanni, al Jardi de l'Arlequí

Aquest cap de setmana torna una nova edició del Jardí de l'Arlequí, una proposta cada cop "més arlequinada", segons apunta el director artístic, Pau Segalés. Els protagonistes d'aquesta edició seran el Roger Mas i la companyia Sabanni.

Des del 2016 i fins que la pandèmia ho va trucar, el setembre molletà arrencava amb el Festival Artístic Internacional L'Arlequí, amb múltiples espectacles principalment de carrer.

La Covid ho va fer canviar i, amb les restriccions imposades, l'Arlequí del 2020 –que ja estava programat– es va haver de suspendre. L'organització va haver de repensar la proposta i va apostar per oferir xous de petit format al Jardinet, per gaudir asseguts en cadires podent mantenir així les distàncies i les mesures exigides durant la pandèmia.

Ara, lliures de normatives restrictives, aquest festival organitzat per Escena Mollet i pel Casal Cultural aposta per un format híbrid entre el tradicional Arlequí i "el seu germà petit", el Jardí de l'Arlequí. És a dir, hi haurà un xou de carrer i un altre de petit format. Serà la primera passa per recuperar el Festival Artístic Internacional L'Arlequí, que és l'objectiu de cara al 2023.

Els dos espectacles

Divendres a les 21 h s'estrenarà el festival, amb el concert en solitari d'en Roger Mas, que com asseguren els programadors és "un dels millors cantautors del nostre país", i enguany està celebrant els seus 25 anys de carrera. El cantautor oferirà una actuació especialment pensada per a aquest dia en què reinterpretarà les cançons més emblemàtiques i conegudes de la seva discografia així com d’altres poetes i autors, per compartir històries d’amor, de guerra, de passat, present i futur, d’anhels i enyorances, de fets reals i d’imaginaris… Serà un concert de cançó inspirat en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món, amb lletres que mesclen la llengua del carrer, la literària i els parlars que es perden, i amb l’habitual espontaneïtat i peculiar atmosfera que crea l’artista amb la complicitat del públic.

Per assistir-hi cal adquirir l'entrada a Entràpolis per 12 euros (5 euros per als menors de 12 anys); ara per ara ja s'han venut una norantena de tiquets, mentre que l'aforament està previst per a un centenar de persones. Cal destacar, a més, que hi haurà servei de sopar i begudes abans i després del concert. També s’oferirà una copa de vi als assistents gentilesa de PiTapes i Casa Mariol.

Pel que fa al xou de dissabte, la companyia Sabanni representarà Amb P de Pallasso dissabte a les 18 h a la plaça Prat de la Riba. Es tracta d'un espectacle fresc i divertit que trenca la quarta paret i posa cara a cara el públic i un pallasso amb les seves bogeries. Hi haurà números de màgia i clàssics, però amb una mirada renovada.

Tot i que l'accés és gratuït, s'hi passarà la gorra en acabar l'actuació, recuperant també el format tradicional de pagament de l'Arlequí. A Prat de la Riba s'hi col·locaran unes 150 cadires, però es deixarà un espai al davant perquè els infants hi puguin seure a terra i també es podrà gaudir del pallasso mataroní dempeus.

Per al molletà Pau Segalés, director del Jardí de l'Arlequí, cal donar suport a iniciatives com aquestes per fer que la cultura estigui "a l'abast de tothom".

Edicions locals