El 7è Sona Mollet reforça l’aposta per les joves promeses

Arrenca dijous amb l'actuació de la Mollet Jazz Band, i fins diumenge es podrà gaudir d'artistes de primera línia de la música clàssica

Cultura

Raquel Garzàs actuant al Sona Mollet el 2017
Raquel Garzàs actuant al Sona Mollet el 2017

La plaça Prat de la Riba acollirà dijous al vespre l'estrena de la 7a edició del Sona Mollet, amb una actuació de quilòmetre zero. La Mollet Jazz Band, de l'Escola Municipal de Música de Mollet, interpretarà peces d’autors com Juan Tizol, Paul Clark o Carlos Santana, en un repertori on predominava el latin jazz.

Precisament, la gran novetat d'enguany és l'ampliació del festival començant un dia abans del que era habitual, la jornada a un dia més, amb l’objectiu de potenciar encara més la presència de música local oferint una jornada protagonitzada només per una banda molletana.

Des d'aquest divendres fins diumenge, es podran gaudir de tres jornades musicals amb artistes que van des de les joves promeses fins a intèrprets consolidats del panorama musical actual en els estils de jazz, piano i música de cambra.

Pel que fa al Festival Internacional de Música – Memorial Anna Villaescusa Rebull, l'alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, es mostra satisfeta per aquesta iniciativa "que ens ha situat com a capital de la música clàssica i el jazz".

Les sessions musicals

El divendres 7, a les 21 h, al Mercat Vell, hi haurà jazz amb Xavi Torres (piano), Joan Terol (bateria) i Lluc Casares (clarinet baix), presentant el xou Kind of Beethoven, on revisen les sonates per a piano més conegudes del músic alemany Ludwig van Beethoven.

La resta de concerts seran a Can Gomà. Dissabte (19 h) el programa de piano l'engegarà Raquel Garzás García-Pliego –qui col·labora actualment amb orquestres com la Simfònica del Principat d'Astúries–, seguit de la sessió de Pedro Emanuel Pereira –un dels pianistes portuguesos més destacats–. Diumenge (11.30 h) hi actuarà Ensemble Waldstein –amb un repertori romàntic de principis del segle XIX–; novament Pedro Emanuel Pereira qui farà duo de piano i clarinet amb el també portuguès Carlos Ferreira –un dels clarinetistes més proclamats del moment–; i el Cor Jove de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet per tancar.

Un festival solidari

El Sona Mollet va néixer l'any 2016, motivat pel record a una jove promesa molletana, l’Anna Villaescusa Rebull –qui havia mort uns mesos abans, a 25 anys, a conseqüència d'una leucèmia–, i promogut per l’Ajuntament de Mollet i els conservatoris del Liceu i d’Amsterdam.

Com és habitual, el festival serà solidari i tots els beneficis de la venda d’entrades aniran íntegrament a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. 

Edicions locals